Δείτε απίθανες φωτογραφίες από παλιούς μπάρμαν, σερβιτόρους και Dj’s του ΡΕΘΥΜΝΟΥ!

Shares

*Γράφει ο Φουστούκ

Όσοι έχουν περάσει κάποια χρόνια της ζωής τους στο Ρέθυμνο, έχουν να λένε για τις όμορφες αναμνήσεις που τους άφησε η νυχτερινή ζωή της πόλης. Ειδικά εκείνοι που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη φοιτητική ζωή στα μέρη μας, τα μπαρ και τα κλαμπ της πόλης είναι βέβαιο πως τους έχουν γεμίσει με εμπειρίες που δύσκολα θα μπορούσαν να ζήσουν σε κάποια άλλη φοιτητούπολη. Φανταστείτε τι ισχύει για τους Ρεθυμνιώτες και τις Ρεθυμνιώτισσες που έχουν τη χαρά να ξοδεύουν τα βράδια της καθημερινής και του σαββατοκύριακου σε κάποιο από τα πάμπολλα στέκια της Παλιάς Πόλης και της Παραλίας!  Η χαρά του ξενύχτη!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, όλοι μας έχουμε συνδυάσει τις νύχτες με τις ατελείωτες κούπες και το εξαντλητικό ξεφάντωμα με συγκεκριμένα πρόσωπα: είτε τον μπάρμαν που μας σέρβιρε, είτε με τη σερβιτόρα της οποία το τηλέφωνο προσπαθήσαμε να αποσπάσουμε, είτε με τον dj που ζαλίσαμε μέχρι να βάλει την παραγγελιά μας, είτε ακόμη-ακόμη με τον πορτιέρη που μας κοίταζε με μισό μάτι πριν περάσουμε με επιτυχία το face control.

Αυτά τα πρόσωπα, αυτές τις χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες που όσα χρόνια κι αν περάσουν δύσκολα θα ξεχάσουμε, μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε μια σελίδα στο Facebook. Ονομάζεται The Old School | Μπάρμαν, Σερβιτόροι, Dj’s από το παρελθόν | Ρέθυμνο και η αλήθεια είναι πως πέρα από πρωτότυπη, είναι τόσο εμπνευσμένη που μας γεμίζει νοσταλγία κάθε φορά που ανεβάζει μια φωτογραφία από τα παλιά και μας καλεί να αναγνωρίσουμε τα εικονιζόμενα πρόσωπα.

Αν και το τελευταίο διάστημα είναι σχετικά ανενεργή, το Daynight.gr κατάφερε να βρει τον δημιουργό της Στέλιο Κουνδουράκη και να του αποσπάσει -πέρα από την υπόσχεση για περισσότερα ποσταρίσματα στο άμεσο μέλλον- πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για το παρελθόν και το παρόν της νυχτερινής διασκέδασης στο Ρέθυμνο!

 

 

Στέλιο, πώς προέκυψε η αρχική ιδέα για τη δημιουργία της σελίδας; Ήσουν κι εσύ ένας από τους εργαζόμενους σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί;

Η αρχική ιδέα προέκυψε από το γεγονός ότι το 2010 ξεκίνησε το Facebook να δίνει την δυνατότητα σε όλους όσοι θέλουν να δημιουργήσουν σελίδες PAGES, εκτός των προσωπικών λογαριασμών. Έτσι λοιπόν, κι επειδή δεν ήθελα να βάλω όλο αυτό το υλικό σαν Στέλιος και να φαίνομαι, δημιούργησα το The Old School | Μπάρμαν, Σερβιτόροι, Dj’s από το παρελθόν | Ρέθυμνο  αναζητώντας φωτογραφίες για να το εμπλουτίσω και λιγότερο κείμενο.

Βοήθησε πολύ το περιοδικό BEST του οποίου είμαι ιδιοκτήτης και είχα υλικό από εξόδους που κάναμε από το 2002 και μετά και υπήρχαν φωτογραφίες για αναφορά σε κάποια χρόνια από τη νυχτερινή ζωή του Ρεθύμνου. Δούλευα όντως κι εγώ παλιά, από το 1997, όπου και άνοιξε, στο cafe bar Ρολόι του Βασίλη Σταγάκη και για πολλά χρόνια με διαλείμματα σαν dj εκεί. Επίσης το 1998 πέρασα και από το cafe Βασιλικό (στα βρυσάκια rimondi από πίσω) του Βασίλη Ασπρομάτη επίσης σαν dj και το 1998 μεταφέρθηκα σαν μπάρμαν πλέον στο Fortezza club και το Cafe cafe μετά από παρότρυνση του Νίκου Κεχαγιαδάκη.

Μεγάλες στιγμές με πολύ καλό team και αξιόλογους ανθρώπους που δεν θα τους ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, από όλα τα μαγαζιά. Δούλεψα τα επόμενα 3 χρόνια και μετά σταμάτησα το 2001 λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και πρωταθλητισμό στο βόλεϊ. Ήξερα τη νύχτα, έβγαινα από μικρός, το 1988 ήμουν πελάτης στο ΜΗΛΟ, μαγαζί-σταθμός στη νύχτα στο Ρέθυμνο του Μίκη, όσοι θυμούνται κι αυτό τα λέει όλα, με Pascal dj και τα σχετικά. Με ήξεραν τους ήξερα και όταν έκανα τη σελίδα και το αντιλήφθηκαν πολλοί για τι πρόκειται μου έδωσαν αρκετό υλικό. Μέσα σε λίγες μέρες είχε μπει το περισσότερο υλικό που έχει αυτή τη στιγμή η σελίδα.

 

Ο κόσμος φάνηκε να απολαμβάνει τη νοσταλγική διάθεση που έβγαζε η σελίδα σου. Να περιμένουμε επαναδραστηριοποίηση της;

Και ποιος δεν θα δει φωτογραφία πριν από 15 ή και 20 αλλά και καμιά φορά 25 χρόνια πίσω και δεν θα νοσταλγήσει στιγμές, ανθρώπους και ρυθμούς ζωής; Όλοι, πιστέψτε με όλοι. Και φάνηκε από τα σχόλια στις φωτογραφίες, από την έκπληξη στα σχόλια όταν συναντιόμασταν στο δρόμο έκτοτε, ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους είναι η αλήθεια. Μου ζήτησαν να βάλω κι άλλες, μου έστελναν μετά μόνοι τους φωτογραφίες από το παρελθόν χωρίς να το ζητάω, με αποκορύφωμα να δημιουργηθούν κάποια πάρτι που ήταν αποτέλεσμα των συζητήσεων της επανασύνδεσης παλιών μπάρμεν, σερβιτόρων και ατόμων υποδοχής πολλών χρόνων πριν.

Τα πάρτι πήγαν τέλεια με πρώτο στις 17 Φεβρουαρίου το 2011, και μετά στις 18 Μαρτίου στις 26 του ίδιου μήνα και στις 2 Απριλίου το 2012 έγινε μία σειρά από τρία πάρτι με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Στις 23 Δεκεμβρίου το 2012 ήταν και το τελευταίο πάρτι, το 5ο στη σειρά, που διοργανώθηκε από τη σελίδα αυτή. Το χαρακτηριστικό των parties ήταν ότι ήρθαν πολλοί που έβγαιναν τότε, εκείνες τις εποχές, και έδεσαν τόσο πολύ με το όλο concept που κρίθηκε επιτυχής η όλη προσπάθεια. Σίγουρα αυτό το καιρό και λόγω καλοκαιριού υπάρχουν σκέψεις για ένα καινούργιο πάρτι. Η σελίδα μετά από έντονη δραστηριότητα του κόσμου το τελευταίο διάστημα βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέων / παλαιών φωτογραφιών και για να εμπλουτιστεί κι άλλο να κινήσει το ενδιαφέρον ξανά του κόσμου αλλά και για να βρεθεί η αφορμή για ένα νέο πάρτι, καλοκαιρινό με κάλεσμα των γνωστών της νυχτερινής ζωής του Ρεθύμνου.

 

Τελικά ποια νυχτερινή ζωή του Ρεθύμνου προτιμάς; Εκείνη της δεκαετίας του ’90-αρχές ’00 ή τη σημερινή; Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στο τότε και το σήμερα;

Υπάρχουν τεράστιες διαφορές της νυχτερινής ζωής των 80’s, των 90’s και των 00’s με αυτό που ζούμε τώρα. Δεν μπορώ να στο αναλύσω πολύ θα γράφεις για ώρες. Σίγουρα όσοι έζησαν τα 80’s έβγαιναν πιο απελευθερωμένα, μουσικά άκουγαν «διαμάντια» μέσα στις ντίσκο, τα ελληνικά που άρχισαν να μπαίνουν αρχές των 90’s στα bar άλλαξαν κατά πολύ τον τρόπο που οι περισσότεροι σκεφτόντουσαν όταν έλεγαν πάμε έξω να διασκεδάσουμε. Τα ελληνάδικα μετά κυριάρχησαν και είναι πολλά τα είδη μουσικής που ήρθαν και άλλαξαν τον τρόπο που διασκεδάζαμε εκτός της αισθητικής που πήρε θέση στη νύχτα, από το design μέχρι τις εμφανίσεις των ίδιων των ατόμων που δουλεύουν εκεί.


Αν με ρωτάς τι προτιμώ μία είναι η απάντηση. Το παρελθόν, γιατί ο κόσμος των social media έχει χαλάσει πολύ τη νύχτα. Bgγαίνεις και είναι όλοι με το κινητό στο χέρι, κάθε 5 λεπτά τουαλέτα να φτιαχτούν, και τι γίνεται απέναντί τους δεν ξέρουν, χρόνος για φλερτ λίγος. Θα έλεγα σαν επίλογο ότι θα ήθελα να ήμουν μπάρμαν στα 90’s με τις γνώσεις και την φιλοσοφία των 10’s, γιατί με τόσες γνώσεις και τόσες επιλογές πίσω από την μπάρα θα… τρελαίναμε κόσμο τότε που οι επιλογές ήταν ουίσκι, βότκα και τζιν, δεν άκουγες τίποτα άλλο. Αυτό!

 

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *