Ρέθυμνο: Δείτε τα σημειώματα που αφήνουν αγανακτισμένοι πολίτες έξω από τους κάδους! | ΦΩΤΟ

Shares

Προβλήματα παρουσιάζονται εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζονται τα απορρίμματα τους κάποιοι κάτοικοι του Ρεθύμνου.

Υπάρχουν περιοχές της πόλης που συχνά συναντάει κάποιος σημειώματα σε τοίχους ή κάδους απορριμμάτων που αναφέρονται στο πώς θα έπρεπε να τοποθετήσουν οι γείτονες τα απορρίμματα τους.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Σε γενικές γραμμές η πόλη του Ρεθύμνου βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα από πλευράς ανακύκλωσης. Οι κάτοικοι έχουν δείξει ότι είναι αρκετά δεκτικοί με αυτή την νοοτροπία που υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια στην πόλη, καθώς και με τους μικρούς κάδους που δόθηκαν από το δήμο Ρεθύμνου σε κάθε σπίτι και κατάστημα στην παλιά πόλη για την εύρυθμη λειτουργία της αποκομιδής.

Παρ’ όλα αυτά σε οποιαδήποτε κοινωνία θα βρεθούν οι ανεπίδεκτοι μαθήσεως που με τον άναρχο τρόπο λειτουργούν και προκαλούν την δυσαρέσκεια των γύρω τους.

Κάπως έτσι ξεκινάνε οι κάτοικοι κάποιων περιοχών να αντιδρούν βάζοντας σημειώματα στα σημεία που παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα.

Στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί αποτυπώνονται σημειώματα που αφορούν στενό της παλιάς πόλης και  έναν δρόμο στην περιοχή Καστελάκια.

Στην παλιά πόλη το σύνηθες πρόβλημα που παρουσιάζεται από τότε που ξεκίνησε ο νέος τρόπος αποκομιδής με τους μικρούς κάδους, είναι ότι αυτοί πρέπει να τοποθετούνται έξω από την είσοδο του κάθε σπιτιού ή καταστήματος τις κατάλληλες ώρες.

Στα Καστελάκια το πρόβλημα που φαίνεται ότι έχει παρουσιαστεί είναι ότι δεν τηρούνται οι κανόνες της ανακύκλωσης που αφορούν τους μπλε κάδους.

Σε κάθε περίπτωση κάποιοι κάτοικοι προφανώς θα χρειαστεί να συμμορφωθούν με την κοινή λογική…

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και θα καταλάβετε:

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *