Σε απίστευτη περιπέτεια από μία σέλφι η πανέμορφη Μις Ιράκ!

Shares

Ήταν μια selfie που υποτίθεται εκπροσωπούσε την αρμονία και την ειρήνη. Μόνο που μετά από αυτή τη φωτογραφία η Μις Ιράκ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Η Μις Ιράκ Sarah Idan ζούσε το όνειρό της πριν από ένα μήνα. Εκπροσώπησε το Ιράκ στον διαγωνισμό Μις Κόσμος. Αλλά μια αθώα selfie άλλαξε τα πάντα.

Ήταν μια ιστορική εμφάνιση για τη χώρα της Μέσης Ανατολής που απουσίαζε από τον διαγωνισμό εδώ και 45 χρόνια. «Πετούσα στα σύννεφα. Το ονειρευόμουν μια ζωή», δήλωσε η 27χρονη Sarah Idan στο CNN.

Στον διαγωνισμό ήταν και η Μις Ισραήλ και θεώρησε ότι θα ήταν μια χειρονομία ειρήνης και αρμονίας να φωτογραφηθούν μαζί. «Είπα ας βγάλουμε μια φωτογραφία να δουν οι άνθρωποι ότι δεν έχουμε πρόβλημα και ότι είμαστε εκπρόσωποι της ειρήνης».

Απειλές θανάτου για τη selfie

Η Sarah Idan ανέβασε τη selfie τους στο Instagram με τη λεζάντα «ειρήνη και αγάπη από τη Μις Ιράκ και τη Μις Ισραήλ». Αυτό που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο. Το Ιράκ δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ και οι δύο χώρες θεωρούνται εχθροί.

Οι απειλές για τη Sarah Idan και την οικογένειά της ήταν τόσο σοβαρές που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους από φόβο. «Η μαμά μου είχε τρομοκρατηθεί. Της είπα «μαμά φύγε, φύγε». Της είπα ότι λυπάμαι και τη ρώτησα αν θέλει να φύγω από τον διαγωνισμό. Ήμουν έτοιμη να εγκαταλείψω.

Όταν ανέβασα τη φωτογραφία δεν σκέφτηκε ούτε για ένα δευτερόλεπτο τι θα γινόταν. Ξύπνησα με κλήσεις από την οικογένειά μου. Οι απειλές θανάτου ήταν τρομακτικές. Αναγνώρισαν την οικογένειά μου. Ήξεραν αμέσως ποιοι είναι. Τους απειλούσαν. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης Μις Ιράκ με ενημέρωσε και μου είπε ότι πρέπει να κατεβάσω τη φωτογραφία γιατί θα μου πάρουν τον τίτλο».

Η Sarah Idan όμως αποφάσισε να μην κατεβάσει την επίμαχη selfie. Με άλλο της ποστ ζήτησε συγγνώμη από όσους θεωρούσαν ότι ήταν επιβλαβής. Διευκρίνισε πως η selfie δεν ήταν πολιτική δήλωση. Αντίθετα εξέφραζε, όπως σημείωσε, την ελπίδα και την επιθυμία για ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: News.com.au

Shares

 

1 comment

  1. Pingback: Πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει για να βγάλουν μια σέλφι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *