Να γιατί τα Σεϊτάν Λιμάνια μαγεύουν όποιον κολυμπάει στα νερά τους! | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Στην τοποθεσία Σεϊτάν Λιμάνια, στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στην δυτική Κρήτη, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, υπάρχει μια παραλία διαφορετική απ΄ όλες τις άλλες.

Λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρυμνες βραχώδεις ακτές του Ακρωτηρίου δημιουργώντας μικρούς όρμους. Σε έναν από αυτούς βρίσκεται η καλά κρυμμένη παραλία.

Η τοποθεσία είναι γνωστή με την ονομασία Σεϊτάν Λιμάνια. Η λέξη Σεϊτάν είναι τούρκικη, που προφανώς έχει μείνει από την περίοδο της τουρκοκρατίας στην Κρήτη, και μεταφράζεται ως διαβολικός. Επομένως τα Σεϊτάν Λιμάνια μεταφράζονται ως Διαβολολίμανα.

Παρόλα αυτά η παραλία στα Σεϊτάν Λιμάνια δείχνει περισσότερο παραδεισένια παρά διαβολική.

Για να πάτε στα Σεϊτάν Λιμάνια θα ακολουθήσετε τον δρόμο που πάει στο αεροδρόμιο των Χανίων  . Μετά τη στροφή για τον αερολιμένα θα συνεχίσετε για το χωριό Χωρδάκι  . Στην είσοδο του χωριού θα στρίψετε δεξιά και πριν ο δρόμος ανηφορίσει για την κορυφή του όρους Σκλόκα  , θα συνεχίσετε και πάλι δεξιά για το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ.
Μετά το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ, ο δρόμος συνεχίζει έντονα καθοδικά με αλλεπάλληλες φουρκέτες και θα σας οδηγήσει πάνω από την παραλία, όπου και θα παρκάρετε.

Πεζοί θα κατηφορίσετε το μονοπάτι που οδηγεί στην πανέμορφη παραλία Σεϊτάν Λιμάνια.

Πηγή:kritionline.gr

 

Shares


1 comment

  1. Pingback: Η απόλυτη Μεσογειακή ομορφιά της Κρήτης σε μόλις 3 λεπτά | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *