Ρέθυμνο: Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης του ενετικού λιμανιού | ΦΩΤΟ

Shares

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης του ενετικού λιμένα της πόλης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν χρόνια ζητήματα που έχουν προκύψει και έχουν να κάνουν με κινδύνους κατάρρευσης του μνημείου λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων αλλά και του χρόνου, που απειλεί τα θεμέλια της κατασκευής.

Δύτες, ειδικοί τεχνίτες και αρχαιολόγοι, εργάζονται με προσοχή στην εργολαβία που υλοποιεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και στόχο έχει ως το καλοκαίρι να έχει αντιμετωπίσει της σπηλαιώσεις που έχουν καταγραφεί να έχουν δημιουργηθεί και να απειλούν το Βενετσιάνικο λιμάνι.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη, μιλώντας στην εφημερίδα μας, τόνισε, ότι «Είναι έργα, για τα οποία υπάρχει ένα κονδύλι 397.000 ευρω. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει ενταχθεί το λιμενικό ταμείο του Ρεθύμνου με έτοιμη μελέτη που είχαμε για την αποκατάσταση των ύφαλων του ενετικού λιμανιού με τις σπηλαιώσεις που έχουν εμφανιστεί από πάρα πολλές δεκαετίες και τώρα γίνεται η αποκατάσταση με θεωρημένη μελέτη από το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο και από την υπηρεσία της αρχαιολογικής εφορίας εδώ στο Ρέθυμνο. Το έργο είναι σε εξέλιξη, ένα σημαντικό μέρος του μνημείου έχει αποκατασταθεί και τώρα ανοίγονται οπές στο κρηπίδωμα επάνω, οι οποίες πληρώνονται, με ρητίνη συγκεκριμένη και  επουλώνονται με σάκους. Υπάρχει συνεργείο, το οποίο έχει αρχαιολόγο επικεφαλή, ειδικευμένο πάνω σε θέματα τέτοια.»

Η κ. Κουτσαλεδάκη, δήλωσε, ότι το έργο προχωρά με προσοχή και πάντα με την επίβλεψη της αρχαιολογίας και επισήμανε, ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι με γνώμονα να μην διαταραχθεί η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Η ίδια επισήμανε, ότι προτεραιότητα δίδεται στο να τελειώσει πρώτα το κομμάτι που αφορά τα τουριστικά καταστήματα και ακολούθως θα γίνουν τα έργα προς το παλιό τελωνείο αλλά και προς την άλλη πλευρά του παλιού λιμεναρχείου έως τον φάρο.

 

Μ.Κ.

Πηγή: rethemnosnews.gr

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *