Ζήσης

Θλίψη στο Ρέθυμνο: Έφυγε από τη ζωή ο Ζήσης Καράβας

Shares

Την τελευταία του πνοή άφησε χτες, Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Ζήσης Καράβας, η εμβληματική μορφή που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξίσου εμβληματική ταβέρνα του Ρεθύμνου που φέρει το όνομά του.

Μια ταβέρνα η οποία λειτουργεί αδιάκοπα κι επιτυχημένα από το μακρινό 1972, καταφέρνοντας να γίνει γνωστή σε ντόπιους αλλά και σε επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της ποιοτικής της κουζίνας.

Ο ίδιος ο Ζήσης Καράβας, ιδιαίτερα αγαπητός και δραστήριος, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 91 χρόνων.

Συγγενείς και φίλοι, θα σπεύσουν να πουν το τελευταίο «αντίο»  στις 3 το μεσημέρι στον Ι Ν Πέτρου και Παύλου στα Μισίρια.

 

Η διάσημη ταβέρνα

Η Ταβέρνα του Ζήση λειτουργεί από το 1972, όταν ο παππούς Ζήσης με την γιαγιά Χρυσούλα δημιούργησαν έναν παραδοσιακό χώρο που απευθυνόταν στις οικογένειες του Ρεθύμνου και τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις.

Περνώντας τα χρόνια ο χώρος αυτός εξελίχθηκε σαν ένας από τους πιο δημοφιλείς για τους κατοίκους της Κρήτης αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο του Ρεθύμνου (περίπου 4 km) στην περιοχή Μισίρια πάνω στην παλιά εθνική οδό Ρεθύμνου – Ηρακλείου (στο ύψος του Αμαριώτικου κόμβου)

Η Ταβέρνα είναι αναγνωρισμένη από το 2004 με το σήμα της Ελληνικής Κουζίνας καθώς και πιστοποιημένη σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα ποιότητας υπηρεσιών ISO 9001:2008 και ασφάλειας κατανάλωσης των τροφίμων Code Of Practice – General Principles Of Food Hygiene – CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003, Amd. (2009) – HACCP Codex Alimentarius Commission.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *