υδατοδρόμιο

Ρέθυμνο: Παίρνει άδεια το υδατοδρόμιο!

Shares

Μπορεί να πέρασαν εκατό χρόνια αφότου εκδόθηκε η πρώτη άδεια πτήσης υδροπλάνου στην Ελλάδα και να υπήρξαν καθυστερήσεις για τη δημιουργία 100 υδατοδρομίων, σε λιμάνια και λίμνες αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει. Είδη το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το «φιλόδοξο» project, ενώ οι πρώτες πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Πάτρα το Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με το 29 άρθρων σχέδιο νόμου, που μέρος του αποκάλυψε ο «Ε.Τ.»της Κυριακής και ο Χάρης Ντιγριτνάκης στις 13 Οκτωβρίου , υδατοδρόμια δύναται να ιδρύονται και να λειτουργούν, πέραν των λιμένων και λιμνών της χώρας, σε Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα και σε τουριστικούς λιμένες (μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια).

Το νέο νομοσχέδιο, που αφορά την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων, κατατίθεται στη Βουλή έως τα τέλη του μήνα.

Σε διαδικασία αδειοδότησης, πάντως, βρίσκονται 6 υδατοδρόμια στην Κρήτη, μεταξύ αυτών και του Ρεθύμνου.

Πρόθεση του υπουργείου με το νομοσχέδιο είναι να ξεκολλήσουν οι επενδύσεις, που για χρόνια σκάλωναν στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας και να δημιουργηθούν υδατοδρόμια από την Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, μέχρι την Πελοπόννησο, το Ιόνιο, τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την ίδια στιγμή σε θέση ετοιμότητας, βρίσκονται τα επενδυτικά σχήματα, που θα διαχειριστούν τα υδροπλάνα, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, που διαθέτουν εμπειρία στον τομέα των αερομεταφορών.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *