Ρέθυμνο: Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο στολίδια και ευχές ξύπνησε τα πιο όμορφα αισθήματα! | ΦΩΤΟ

Shares

Γέμισαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και ευχές σε ένα από τα δέντρα της πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη και με αυτό τον τρόπο ξεκίνησαν με τα πιο θερμά συναισθήματα την περίοδο των εορτών!

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη

Τα παιδιά αγωνιούν να συμμετέχουν σε δράσεις και να βγουν παραέξω ανέφερε ο Παύλος Μελισσινός, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Με κάθε δράση αισθάνονται ενεργοί πολίτες και σήμερα έχουν καταθέσει μια ευχή στο δέντρο. Κάθε στολίδι αντιπροσωπεύει και μια ευχή από τα παιδιά. Αυτό που εύχονται και επιθυμούν είναι, όπως και όλα τα παιδιά να εισπράξουν μια αγκαλιά και αγάπη».

Άλλωστε, ο κύριος λόγος για όλες τις προσπάθειες του συλλόγου στην εμπλοκή των παιδιών στην κοινωνία του Ρεθύμνου και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό είναι για να εξωτερικευτούν. Πλέον μέσα από διάφορα προγράμματα εκπαίδευσης, έχουν μάθει να συνεργάζονται, να επικοινωνούν με φίλους, με γνωστούς, ακόμη και με περαστικούς και αυτό τα κάνει να αισθάνονται πολύ όμορφα και το σημαντικότερο ότι είναι ενεργοί στην κοινωνία!

Βέβαια όλη αυτή η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ, αφού με τη νέα χρονιά θα βρίσκεται σε λειτουργία και το κοινωνικό στέκι του συλλόγου, στην περιοχή του Πλατανιά. Πρόκειται για ένα χώρο που όπως εξήγησε ο Παύλος Μελισσινός, θα ανακαινίσουν μόνοι τους οι έφηβοι και οι ενήλικοι και θα βοηθήσει πολύ στην εξωτερίκευση, την κοινωνικοποίηση και τις προεπαγγελματικές τους δεξιότητες.

Στο χώρο θα υπάρχει κινηματογραφική αίθουσα, κουζίνα, βιβλιοθήκη, υπολογιστής και το καλοκαίρι θα υπάρχουν πλούσιες εξωτερικές δραστηριότητες στην περιοχή που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο.

Με τόσα αισιόδοξα σχέδια για τα παιδιά υπάρχουν ελπίδες για μια ολοένα και καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτά!

Οι έφηβοι και οι ενήλικες από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, καθώς και η ομάδα εφήβων & ενηλίκων μαθητών του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν μια ακόμη δράση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες που συμμετέχουν οι έφηβοι και οι ενήλικες με ιδιαίτερες ικανότητες, έχουν σημαντικό και θετικό αντίκτυπο στα παιδιά, όπως εξήγησε η Ελένη Σταμάργα, μέλος της ομάδας εφήβων & ενηλίκων μαθητών του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου και γονέας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι: «Είμαστε μια εθελοντική ομάδα που βοηθάμε και απασχολούμε τα παιδιά κάθε εβδομάδα στο ΚΕΦΙΑΠ, αφού υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αυτά και για τους γονείς που επιθυμούν να τα δουν να δραστηριοποιούνται σε κάτι και να εξωτερικεύονται, πέρα από τις θεραπείες. Αυτό φυσικά κυρίως για τα ενήλικα παιδιά που έχουν τελειώσει το σχολείο και δεν έχουν πολλές δραστηριότητες να ασχοληθούν».

Σύμφωνα, με τη Λωρίνα Γκαράνη, Ειδική Παιδαγωγό και Υπεύθυνη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου, είναι ημέρα ευαισθητοποίησης με σκοπό όπως εξήγησε να εστιάσουν στις δυνατότητες και τις δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία και να δουν τι μπορούν να κάνουν μέσω των δράσεων, των προγραμμάτων και των μεταρρυθμίσεων, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των μελών του ΚΔΑΠ ΑμεΑ  για να ενταχθούν όσο πιο ενεργά γίνεται στα κοινωνικά δρώμενα.

Στο στολισμό συμμετείχαν περίπου 15-20 παιδιά από την ομάδα εφήβων του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης και της ομάδας ΕΕΕΕΚ, όμως λόγω της ημέρας είχε ήδη προηγηθεί εκπαίδευση σε εθελοντές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, καθώς και συνάντηση με την κοινωνική λειτουργό της δομής στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, όπου πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα και την αναπηρία σε δύο τάξεις της πρώτης Λυκείου.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *