ΡΕΘΥΜΝΟ: Βόλτα στην Παλιά Πόλη χωρίς να σταματήσεις σε αυτά τα σημεία ΔΕΝ γίνεται!

Shares

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Μια συνηθισμένη βόλτα για τους επισκέπτες της πόλης του Ρεθύμνου ξεκινάει από την γραφική και ιστορική «Μεγάλη Πόρτα» ή αλλιώς Πύλη Γκουόρα (Guora).

Αυτή ήταν η κεντρική είσοδος του χερσαίου τείχους των Ενετών.

Καθώς εισέρχεται κάποιος στην Παλιά Πόλη, κάνει μια πρώτη στάση στο πηγάδι που βρίσκεται στη μέση ακριβώς ενός σταυρού από πεζόδρομους που υπάρχει, για να συνεχίσει είτε στην αγορά, είτε να ξεχυθεί στα πανέμορφα στενά της παλιάς πόλης και να τα ανακαλύψει.

Όπως κατηφορίζει κάποιος στην αγορά του Ρεθύμνου, σίγουρα θα κάνει μια στάση στην πλατεία Μικρασιατών να δει από κοντά το εντυπωσιακό και ανακαινισμένο πλέον Τζαμί Νερατζέ, σημερινό ωδείο του Ρεθύμνου. Το Τζαμί Νερατζέ έχει τρεις υπέροχους τρούλους και έναν επιβλητικό μιναρέ.

Ταυτόχρονα, θα «τραβήξουν το μάτι» του επισκέπτη και άλλα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται στην πλατεία. Μπορεί να τον έχει συνεπάρει η μουσική από κάποια συναυλία που πραγματοποιείται στο ωδείο.

Μια ακόμα στάση για να δροσιστεί κάθε επισκέπτης και ντόπιος, είναι τα βρυσάκια ή αλλιώς η Κρήνη Ριμόντη στον Πλάτανο.  Οι ντόπιοι λένε πως όταν πιει κάποιος από το νερό της, επιστρέφει ξανά στο Ρέθυμνο. Ίσως αυτό να είναι το μυστικό της επιστροφής κάθε επισκέπτη στον τόπο του Ρεθύμνου!

Τελευταία και μεγαλύτερη στάση, το φρούριο της Φορτέτζας! Φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν εσωτερικά το κάστρο. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες παραμένει ανοιχτό και τις νυχτερινές ώρες για να φιλοξενήσει πολιτιστικά δρώμενα στο θέατρο «Ερωφίλη», αλλά και μεγαλύτερες συναυλίες στο λόφο του κάστρου.

Έπειτα από την επίσκεψη στο φρούριο της Φορτέτζας, ακολουθεί ένα ιδιαίτερο σημείο για την υπέροχη δύση του ηλίου στην πλέον κατάλληλη τοποθεσία, την παραλία της πόλης.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *