βοήθεια στο σπίτι

Ρέθυμνο: Θετικές στον κορονοϊό δύο εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Shares

Δύο κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δημοτικού διαμερίσματος Νικηφόρου Φωκά του δήμου Ρεθύμνου.

Σε  σχετική του ανακοίνωσή, ο δήμος Ρεθύμνου αναφέρει ότι όλη η ομάδα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τέθηκε σε καραντίνα, ενώ ακολουθήθηκαν πιστά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τη θετική διάγνωση στο τεστ κορονοϊού δύο εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δημοτικού διαμερίσματος Νικηφόρου Φωκά, ο Δήμος Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Άννα Ελευθεριάδου –Γκίκα ενημερώνουν τους δημότες για τις διαστάσεις του γεγονότος προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη ανησυχία.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δ.Ρ , όπως άλλωστε έχει πράξει πάντοτε μέχρι σήμερα, ενήργησε άμεσα και με προσοχή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα , ακολουθώντας τις ρητές οδηγίες και εντολές που υπαγορεύτηκαν από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έλαβε γνώση για την εξέλιξη αυτή από την πρώτη στιγμή.

Όλη η ομάδα εργαζομένων τους συγκεκριμένου προγράμματος τέθηκε αμέσως προληπτικά σε καραντίνα. Οι ωφελούμενοι που εξυπηρετήθηκαν τις τελευταίες μέρες από το πρόγραμμα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, ούτε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, καθώς η επαφή τους με τις εν λόγω εργαζόμενες δεν ήταν στενή, ούτε μεγάλης διάρκειας και φυσικά έλαβε χώρα τηρώντας αυστηρά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει ήδη προβεί σε σύσταση ομάδας που θα αναπληρώσει για δυο εβδομάδες τις εργαζόμενες που τελούν υπό καραντίνα, έτσι ώστε να μην λείψει η φροντίδα κι η υποστήριξη στους ηλικιωμένους της περιοχής. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή αίτημα είναι στη διάθεση σας καθημερινά στο τηλέφωνο 2831032913 8:00 -9:00 π.μ και 2:00-3:00 μ.μ ή εναλλακτικά η τηλεφωνική «Γραμμή Βοήθειας» του δήμου μας 2831055243 08:00π.μ έως 08:00 μ.μ κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα».

Φωτογραφία αρχείου

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *