Ρέθυμνο: Τα Λυκειάκια φόρεσαν τις υπέροχες αυθεντικές ενδυμασίες τους και χόρεψαν ελληνικούς χορούς! | ΦΩΤΟ

Shares

Πανέμορφη φάνταζε η μεγαλόπρεπη αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνης . Τα παιδιά του,τα Λυκειάκια φόρεσαν τις υπέροχες αυθεντικές ενδυμασίες τους, έβαλαν όλο το μεράκι τους και με γλυκό χαμόγελο αλλά  και ύφος σεμνό, χόρεψαν τους ελληνικούς χορούς, που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο.

Ήταν οι μαθητές  του Λυκείου που χόρεψαν κρητικά και χορούς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας , παρουσιάζοντας ότι έμαθαν αυτή τη χρονιά, ενώπιον συγγενών και φίλων .

Στην κατάμεστη αίθουσα με τα θαυμαστά εργόχειρα και τα κειμήλια αλλοτινής εποχής, επίκεντρο ήταν η θαλασσινή διακόσμηση που επιμελήθηκε η καλλιτέχνης Ντομινίκ Μαστοράκη, η οποία  ταίριαζε απόλυτα με το αιγαιοπελαγίτικο μουσικοχορευτικό πανόραμα των λιλιπούτειων μαθητών. Το δικό της ηχόχρωμα στην όλη εκδήλωση  έδωσε η ομάδα χορωδών, υπεύθυνος της οποίας είναι η Συλβάνα Μαρνέλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με το θερμό  χειροκρότημα του κοινού και τα ζεστά λόγια καλωσορίσματος της Προέδρου Φέφης Βαλαρή, η οποία ευχαρίστησε εγκάρδια όχι μόνο τους παρευρισκομένους αλλά και όσους συνετέλεσαν σε τούτο το ελληνικό μεγαλείο.

ΝΙΚΟΛΕΩΝ .Ι. ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *