Ρέθυμνο: Συνωστισμός στο Εργατικό Κέντρο για τις αιτήσεις αναδρομικών των συνταξιούχων | ΦΩΤΟ

Shares

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται καθημερινά το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου από τη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι πραγματοποιούνται από το προσωπικό του οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα αναδρομικά των συντάξεων και των δώρων.

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Δεκάδες άνθρωποι που είχαν υποστεί μειώσεις στην σύνταξή τους εν καιρώ κρίσης, αγωνιούν για τα χρήματα που έχασαν από τις περικοπές και ευελπιστούν ότι πλέον θα τα λάβουν πίσω.

Το προσωπικό του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου παρέχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους συνταξιούχους, αφού για τους ίδιους είναι μια δύσκολη διαδικασία στην οποία σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν.

Καθημερινά στην Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι διεκδικούν τα αναδρομικά των παράνομων μειώσεων των Νόμων 4051 και 4093/2012 οι οποίοι κρίθηκαν αντισυνταγματικοί με τις υπ΄ αρ. 2287-2090/2015 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος άδειας, προκειμένου να διακοπεί η παραγραφή των απαιτήσεών τους και να τους επιστραφούν, αναδρομικά από το 2013 και μετά, όλα όσα τους έχουν παρακρατηθεί.

Ωστόσο στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου πέρα από την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, δραστηριοποιούνται ακόμη και στη ρύθμιση δανείων του ΟΕΚ, την καταμέτρηση ενσήμων και την ενημέρωση για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συνταξιοδότησης και μάλιστα εντελώς δωρεάν!

Οι συνταξιούχοι βρίσκουν μεγάλη βοήθεια στο Εργατικό Κέντρο

Ομολογουμένως πρόκειται για μια παροχή υπηρεσιών που λύνει τα χέρια στους Ρεθυμνιώτες και τις Ρεθυμνιώτισσες, ιδιαίτερα όταν υπάρχει οικονομική δυσχέρεια.

Ωστόσο, η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχει εισβάλει στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε τέτοιο βαθμό που καθιστά αναγκαίο πλέον ο κόσμος να απευθύνεται κάπου για βοήθεια ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει ζητήματα τα οποία επιλύονται μονάχα μέσω αυτής της οδού.

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *