Ρέθυμνο: Συμβουλές για μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία και εξέλιξη!

Shares

Με τη διαρροή «εγκεφάλων» να συνεχίζεται και με την οικονομική κρίση να είναι ακόμα αισθητή στη χώρα, είναι σημαντικό οι νέοι υποψήφιοι εργαζόμενοι και όχι μόνο, να μπορούν να δείξουν την ευελιξία που χρειάζεται για να βρουν απασχόληση σε κάποιον τομέα που τους ικανοποιεί.

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε η υπεύθυνη σπουδών και έρευνας της εθνικής σχολής δημόσιας διοίκησης, Αγγελική Μπουρμπούλη λίγα 24ωρα πριν την έκδοση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου. Είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν ότι πάντα υπάρχει μια θέση εργασίας για τον καθένα που επιθυμεί πραγματικά να εργαστεί, όπως και ότι η πλήρωση μιας θέσης που πραγματικά μας ικανοποιεί, θέλει προσπάθεια, αν όχι… αρκετές προσπάθειες.

Σε έναν κόσμο που τον καθορίζει η μεταβλητότητα και η αμφισημία, είναι σημαντικό να παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να εξελισσόμαστε προς αυτόν και σε κάθε περίπτωση να βάζουμε τα δυνατά μας και να δείχνουμε την καλύτερη εικόνα του εαυτού μας, όποτε κρινόμαστε για την πλήρωση κάποιας θέσης εργασίας.

Το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό για να είναι κάποιος εργαζόμενος ευχαριστημένος, τόσο σε ό,τι αφορά τη διοίκηση, όσο και τους συναδέλφους σε κάποια εργασία και για να είμαστε κατά συνέπεια ικανοποιημένοι και με τον ίδιο μας τον εαυτό με την ενασχόλησή μας.

Αυτό που είναι εξίσου -πια- σημαντικό είναι η εναλλαγή εργασίας ανά διαστήματα για την εξέλιξη του καθενός, με αποτέλεσμα ένα πτυχίο ή και ένα μεταπτυχιακό να μην είναι πλέον επαρκή για την απασχόληση κάποιου εργαζόμενου σε επαγγέλματα αιχμής.

Πηγή: neakriti

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *