Η ημέρα που η Κρήτη χόρεψε πεντοζάλι και γράφτηκε στα Ρεκόρ Γκίνες | BINTEO

Shares

Ήταν Αύγουστος του 2010 όταν μία τεράστια προσπάθεια χιλιάδων κρητικών έφερε στο νησί ένα σπουδαίο Ρεκόρ Γκίνες! Μέσα από πρωτοβουλία του σωματείου «Πλανήτης Κρήτη», υποστηρίχτηκε μια μεγάλων διαστάσεων κινητοποίηση που κατέληξε στην πραγμάτωση του μεγαλύτερου σε μήκος χορού Πεντοζάλη στον κόσμο…

Η αρχικά περίεργη ιδέα για μια τέτοια επιδίωξη, αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό και πείσμα από αρκετούς κατοίκους και βεβαίως διοργανωτές από άκρη σε άκρη στο νησί. Ο τότε Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του «Πλανήτη Κρήτη» κ. Μιχάλης Πριναράκης, είχε από την αρχή το όραμα της σχετικής διάκρισης που θα διαφήμιζε την Κρήτη σε όλο τον κόσμο όπως και τον παραδοσιακό Πεντοζάλη.

Κόντρα στις αρχικές ενστάσεις αρκετών Κρητικών που βιάστηκαν να σχολιάσουν αρνητικά την προσπάθεια, το αποτέλεσμα όπως φάνηκε αντάμειψε τον κόπο και τις δύσκολες προσπάθειες συντονισμού του εγχειρήματος.

Σε κάθε περίπτωση, για ένα απόγευμα ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης είχε γεμίσει με χαμογελαστούς νέους, ηλικιωμένους και παιδιά που έγραψαν ιστορία και πήραν την δική τους θέση στα τόσο διάσημα Ρεκόρ Γκίνες!

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *