Ρέθυμνο: Πτώσεις στην αγορά-Κάνει την εμφάνισή της η «νεκρή» περίοδος

Shares

Από το κακό στο χειρότερο συνεχίζει να κινείται το 2019 η εμπορική αγορά του Ρεθύμνου, εν όψει μάλιστα μεγάλων ανακατατάξεων και αναμενόμενη έλευση πολυεθνικών για πρώτη φορά σε αυτό τον βαθμό. Η καλοκαιρία έχει παγώσει την αγοραστική κίνηση, η οικονομική κατάσταση παραμένει δεινή και μοναχή ακτίνα αισιοδοξίας, η επερχόμενη εορταστική περίοδος.

Το παρατεταμένο καλοκαίρι έχει φέρει «βαρυχειμωνιά» στα ταμεία των εμπόρων στο Ρέθυμνο. Μια περίοδος που ούτως ή άλλως θεωρείται «νεκρή» εμπορικά και παρά τον τουρισμό που ακόμα υφίσταται, δεν μπορεί να «πάρει τα πάνω της». Επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο που κυριάρχησε όλη την σεζόν: πολύς κόσμος, λίγες αγορές, μεγάλη ανασφάλεια και προσδοκία.

Η οικονομική εξαθλίωση του ντόπιου πληθυσμού παραμένει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στηριχθεί η πραγματική οικονομία από τα μέλη της, πράγμα που οδηγεί στην εξόντωση των πιο αδύναμων.

Το λουκέτο τράπεζας στην παλιά πόλη με παράλληλη απομάκρυνση ΑΤΜ απασχόλησε τον εμπορικό σύλλογο, ενώ παράλληλα αναμένεται πολυεθνικές εταιρείες ρούχων να έρθουν στην αγορά του Ρεθύμνου, τόσο στην κεντρική λεωφόρο σε πρώην κτίριο τηλεπικοινωνιών, όσο και στην καρδιά της παλιάς πόλης.

Συνιστάται ψυχραιμία, μήπως και όντως τώρα γυρίζει το παιχνίδι, όχι τόσο από την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, αλλά μάλλον επειδή ξεκινούν οι ονομαστικές εορτές που πάντα δίνουν ένα κίνητρο για κάποιο δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Πηγή: neakriti

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *