Ρέθυμνο

«Ρέθυμνο, μπορείς να καμαρώνεις για την Ανθρωπιά σου!» | ΦΩΤΟ

Shares

Την πιο όμορφη πτυχή της ψυχής τους έδειξαν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου για αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες της Μόριας!

«Μπορούμε να Βοηθήσουμε τους Πρόσφυγες δείχνοντας την αλληλεγγύη μας», ανέφερε σχετικά το κάλεσμα και εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να προσφέρουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους για τους ανθρώπους εκείνους  που ζουν σε τραγικές συνθήκες στη Λέσβο και των οποίων η δύσκολη κατάσταση γίνεται τραγικότερη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ρούχα, εσώρουχα, παπούτσια, μπουφάν, κουβέρτες, παπλώματα, υπνόσακοι…

Αξιέπαινη και η πρωτοβουλία από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δ. Μυλοποτάμου, το οποίο συνέδραμε στέλνοντας τα κασκόλ και τα σκουφάκια που έπλεξαν οι γιαγιάδες του ΚΗΦΗ!

Το υλικό που συγκεντρώθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου ήταν τόσο που δεν μπορούσε να φορτωθεί στα υπάρχοντα μέσα του Εθελοντικού Ιατρείου και κάπως έτσι ορίστηκε νέο ραντεβού για την επόμενη ημέρα προκειμένου ο μεταφορέας να επιστρέψει με μεγαλύτερο φορτηγό!

 

Ρέθυμνο μπορείς να καμαρώνεις για την ανθρωπιά σου!Το μήνυμα μας ήρθε από τη Λέσβο στις αρχές της εβδομάδας:"Έχετε ζεστά ρούχα να μας στείλετε; οι άνθρωποι έρχονται καθημερινά κατά εκατοντάδες! Το κρύο είναι εδώ και δεν αντέχεται… το θέαμα μωρών, γυναικόπαιδων, τόσων βασανισμένων ανθρώπων να κρυώνουν!"Έχουμε και θα μαζέψουμε και άλλα απάντησε το Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου και στη συνέχεια όλο το Ρέθυμνο. Με ενημέρωση λιγότερο από 2 ημερών, μέσω mail και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κινητοποιήθηκαν οι Ρεθυμνιώτες. Μαζευτήκαμε (Panagoula Megkou, Alexandra Pekou, Εμμανουελα Μαθιουδακη, Olga Grafakou, Αναστασία Γαρμπή Ioanna Mourtzanou, Apostolos Matziris, Kaiti Koutala, Thanasis G. Papathanassiou, Rita Mitrogogou, Thins Ana, Hara Vilara, Marita Rita, Maria Tsouknaki ) και σαν να είμασταν έτοιμοι από πάντα: παραλαμβάναμε, ταξινομούσαμε, βάζαμε σε σακούλες και μετά σε κούτες με ετικέτες ("αγόρια 0-3", "κουβέρτες", "γυναικεία πουλόβερ")…Και ο κόσμος ερχόταν, και ερχόταν και έφερναν… σε δύο μέρες μόνο, μαζεύτηκαν τόσα πράγματα που ο μεταφορέας αναγκάστηκε να φύγει για να επιστρέψει την επόμενη με μεγαλύτερο φορτηγό. Μαζευτήκαμε ξανά λοιπόν, φτιάξαμε ανθρώπινη αλυσίδα και φορτώσαμε 6 παλέτες με κούτες που ξεπερνούσαν τα 2 μέτρα!Δυο μέρες μόνο και το Ρέθυμνο έστειλε ζεστό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Gepostet von Nikos Varakis am Sonntag, 12. Januar 2020

 

Και κάπως έτσι, μια δράκα Ρεθυμνιωτών, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την τοπική μας κοινωνία, αποδεικνύοντας πως όταν σημαίνουν οι καμπάνες της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης, το Ρέθυμνο παίρνει πάντα τη θέση του στην πρώτη γραμμή!

Το Daynight.gr συγχαίρει τους συμπολίτες μας που πήραν την πρωτοβουλία και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και εύχεται το ανθρώπινο αυτό αλισβερίσι να μην γνωρίσει σταματημό…

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *