Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο έχει γίνει μια πόλη-πρότυπο και η επιτυχία αυτή έχει ονοματεπώνυμο

Shares

Η φράση «αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», ναι μεν είναι μια φράση ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που ακολουθούν το περιεχόμενό της και φροντίζουν να αποδίδουν τα εύσημα σε εκείνον που τα δικαιούται -ανάλογα με την όποια περίσταση.

Το αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση του Ρεθύμνου. Μιας πόλης που εδώ και δεκαετίες μοχθεί να αυτο-διαφημιστεί, να σηκώσει κεφάλι για να πάρει λίγο από τον αέρα που του αφήνουν για να ανασάνει οι «Συμπληγάδες» Χανίων-Ηρακλείου. Μιας πόλης που ανέκαθεν διέθετε όλα εκείνα τα εφόδια για να κατακτήσει κορυφές και πρωτιές κάθε είδους, αλλά οι πολιτικο-κοινωνικές περιστάσεις δεν της το επέτρεπαν.

Σήμερα, όμως, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για το Ρεθυμνάκι μας, για την μικρή αυτή επαρχιακή πόλη που πλέον αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης και παρουσίας, μη έχοντας να ζηλέψει τίποτα από τα δημοφιλέστερα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

 

Ρεθεμνιώτικες πρωτιές

Με το χάραγμα της νέας χιλιετίας και ιδιαίτερα μετά το 2006, το Ρέθυμνο έχει καταφέρει χρόνο με το χρόνο να παρουσιάσει χειροπιαστή πρόοδο σε κάθε τομέα. Έχει καταφέρει, αρχικά, να μεταμορφωθεί σε μια σύγχρονη πόλη της οποίας η βιτρίνα είναι ικανή να θαμπώσει και το πιο χορτασμένο μάτι: τα έργα στο παραλιακό μέτωπο, την Παλιά Πόλη και το Κέντρο, έχουν καταστήσει το Ρέθυμνο μια αξιοζήλευτη περίπτωση αστικής ανάπλασης. Χιλιάδες κόσμου, ντόπιοι, φοιτητές, τουρίστες, απολαμβάνουν πλέον όχι απλά να ζουν αλλά να βιώνουν στο 100% τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει να τους προσφέρει η πόλη. Ήλιος, θάλασσα, υποδομές, φιλοξενία, κρητική κουζίνα, διασκέδαση, ασφάλεια, στοιχεία που απλόχερα προσφέρουν στον οιονδήποτε ένα αξιοζήλευτο βιοτικό επίπεδο.

 

 

Στην ίδια γραμμή, το Ρέθυμνο έχει καταφέρει μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια να προασπίσει και να μεγεθύνει το brand name του σε μια σειρά από πεδία. Οι διακρίσεις μιλούν από μόνες τους:

Χρυσό βραβείο καλύτερου προορισμού πολιτισμού (Greek Travel Awards)
Χρυσό βραβείο για την Προώθηση Εναλλακτικών Τρόπων Μεταφοράς (Best City Awards)
Χάλκινο βραβείο καλύτερου προορισμού πόλης (Greek Travel Awards)
Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Βραβείο (MEDEEA)
Χάλκινο βραβείο για τις Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Βιώσιμης Κινητικότητας (Best City Awards)
Χάλκινο βραβείο οικογενειακού προορισμού (Greek Travel Awards)

Όλα τα παραπάνω πιστοποιούν τα άλματα που έχει κάνει ο δήμος Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας το Ρέθυμνο πρωταγωνιστή και όχι παρία. Μια πόλη που όλες οι μαρτυρίες συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για μια από τις πλέον καθαρές της Ελλάδας, με περισσότερες πλατείες, περισσότερους χώρους πρασίνου, περισσότερα σχολεία. Μια πόλη με νοικοκυρεμένα πια τα οικονομικά της, που έχει να υπερηφανεύεται για το θεαματικό και άρτια οργανωμένο καρναβάλι της και αποτελεί πόλο-έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, όλο το χρόνο. Μια πόλη που χαίρεσαι να ζεις και να απολαμβάνεις.

Η διαφορά του Ρεθύμνου του 2019 με αυτό του 2010, ή πιο πριν ή πιο μετά είναι τεράστια. Μπορεί κανείς να αμφιβάλλει  άραγε γι’ αυτό;

 

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, λοιπόν…

Η επιτυχία για την επιτυχημένη αυτή πορεία, έχει ονοματεπώνυμο: Γιώργης Μαρινάκης. Ο νυν κι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος που με τα όποια λάθη και τις όποιες παραλείψεις του κατά τις παρελθούσες θητείες του, έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρωτοφανή ανασυγκρότηση του Ρεθύμνου.  Εκείνος που πολλοί κατηγορούν ότι είναι «καθεστώς». Tα καθεστώτα, βέβαια, δεν τα ψηφίζουν… Όταν κάποιον τον εκλέγουν και τον ξαναεκλέγουν, δεν τον λέμε «καθεστώς», αλλά πετυχημένο. Αυτό για να κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε, αποδίδοντας δηλαδή, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…

Shares


2 comments

  1. Pingback: Ρέθυμνο: Ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα Νίκης στη μεγαλειώδη συγκέντρωση Μαρινάκη! | ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

  2. Pingback: Ο Γιώργος Μαρινάκης στο Daynight.gr: «Οι Ρεθυμνιώτες με έκαναν καλύτερο άνθρωπο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *