Ρέθυμνο: Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην έκθεση παραγωγών, καλλιτεχνών και πολιτιστικών συλλόγων Γη Μυλοποτάμου, στο Πέραμα | ΦΩΤΟ

Shares

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην έκθεση παραγωγών, καλλιτεχνών και πολιτιστικών συλλόγων Γη Μυλοποτάμου, στο Πέραμα Ρεθύμνης, την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018. Μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος, εκεί βρέθηκε και η ομάδα του «Ρέθυμνο-Recevin», στο πλαίσιο της διάκρισης του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN. Η συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος αφορούσε την παρουσίαση και γευσιγνωσία της κρητικής ποικιλίας λιάτικο. Μεγάλος χορηγός του Rethymno European Wine City 2018 είναι το La Grotta Boutique Wine Hotel.

Στην παράλληλη εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δ. Κόκκινος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μ. Λιονή και ο Αντιπεριφερειάρχης   Γ. Παρασύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μ. Χνάρης, οι αντιδήμαρχοι Μυλοποτάμου Γ. Καφφάτος και Μ. Σαρρής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Κλάδος και ο πρόεδρος της Τ.Ο. Περάματος Παπαγιαννάκης και ο Πάτερ Ιωάννης Αλεξανδράκης οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία και δοκίμασαν κρασιά από λιάτικο.

Η παράλληλη εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία για την ιστορική ποικιλία λιάτικο από τον Π. Μέλιο. Ακολούθησε γευσιγνωσία σε ειδικό stand που είχε αποκλειστικά κρασιά από λιάτικο σε διάφορες οινοποιητικές εκδοχές. Εκεί, βρέθηκαν η επιχειρηματίας Κατερίνα Ξεκάλου, η οινοχόος Εύη Δενδράκη και η οινοποιός Πολυξένη Κουρκουλού, ενημερώνοντας για την τόσο ιδιαίτερη αυτή ποικιλία τον κόσμο που ήθελε να δοκιμάσει. Χορηγοί των κρασιών ήταν οινοποιοί μέλη του Wines of Crete και η κάβα Οινοχόος. Η «Γη Μυλοποτάμου» ήταν διοργάνωση του Πολιτιστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου Περάματος με συνδιοργάνωση του Δήμου Μυλοποτάμου, της Περιφέρειας Κρήτης, της Π.Ε .Ρεθύμνης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

 

 

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *