Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο πρωτοπορεί! Έβαλαν σύστημα στην παραλία για συνανθρώπους με προβλήματα όρασης! | ΦΩΤΟ

Shares

Μια πολύ ευχάριστη είδηση, η οποία αποδεικνύει πως η πόλη μας, το Ρέθυμνο, δεν γυρίζει την πλάτη στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ρεθύμνης, Δημήτριος Τσαχάκης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τρεις φωτογραφίες με το νέο σύγχρονο σύστημα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία όρασης στη υπέροχη θάλασσα της πόλης μας.

 

Η σχετική ανάρτηση:

«Ο Δήμος Ρεθύμνης πρωτοπορεί. Την περασμένη εβδομάδα εγκαταστάθηκε το νέο σύγχρονο σύστημα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία όρασης στη θάλασσα. Είναι πρωτοποριακό γιατί έχει τη δυνατότητα φωνητικά να προσανατολίζει και να ενημερώνει τον λουόμενο για το σημείο που βρίσκεται και για τις αποστάσεις, ενώ παράλληλα τον καθοδηγεί και του παρέχει αυτονομία και Ασφάλεια.

Είναι το δεύτερο που υπάρχει στη χώρα. Χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα του υπουργείου ανάπτυξης μαζί με τα 2 συστήματα seatrac.

Το σωματείο ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνης που συνεργάστηκε με το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου μας ευχαριστεί θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες του και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Γ. Μαρινάκη για τη συνεργασία και την ανταπόκριση του στα αιτήματα μας.»

παραλία

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *