ΡΕΘΥΜΝΟ: Η παραλία του Γερανίου είναι ο πιο κοντινός μας Παράδεισος! | ΦΩΤΟ

Shares

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.gr

Η παραλία Γερανίου βρίσκεται 6 χλμ Δυτικά από το Ρέθυμνο και είναι ένας κόλπος με αρκετά βότσαλα στην ακτή. Αρκετά είναι τα σημεία που έχουν βράχια και για αυτό το λόγο προτιμάται από ψαροτουφεκάδες. Αυτό ωστόσο δεν επηρεάζει κάποιον να ευχαριστηθεί τα νερά, αφού είναι καταγάλανα και η θάλασσα μέσα έχει αμμουδιά.

Αν και είναι κόλπος επηρεάζεται από τα μελτέμια, όμως είναι αρκετά ήσυχη παραλία και βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς, αφού ακριβώς δίπλα περνάει η εθνική οδός Χανίων-Ρεθύμνου, πάνω από τη γέφυρα του Γερανίου.

Κοντά στον κόλπο βρίσκονται δύο πηγές που προσφέρουν πόσιμο νερό, ενώ ακριβώς δίπλα είναι η γραφική εκκλησία της Παναγίας της Καμαριανής. Λίγο νοτιότερα κατά την κάθοδο του οδηγού που εισέρχεται από την Εθνική οδό, βρίσκεται το σπήλαιο του Γερανίου. Το συγκεκριμένο σπήλαιο είναι ένα από τα σημαντικότερα της Κρήτης, που ανακαλύφθηκε τυχαία κατά το άνοιγμα του δρόμου, ενώ ταυτόχρονα η είσοδός του είναι κλειστή για λόγους ασφάλειας.

Το Γεράνι πήρε το όνομα του από την απλή μέθοδο άντλησης νερού από τα πηγάδια, που όπως φαίνεται χρησιμοποιούνταν στο χωριό γενικότερα. Τα νερά της παραλίας είναι αρκετά δροσερά από τις πηγές που βρίσκονται κοντά στον κόλπο. Κάτι που κάνει την κολύμβηση ακόμη πιο θελκτική κατά το μήνα Αύγουστο, αφού η υψηλή θερμοκρασία ζεσταίνει αρκετά και τα νερά της θάλασσας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *