Ρέθυμνο: Πάνω από 400 γυναίκες έχουν βρει καταφύγιο στο κέντρο συμβουλευτικής του δήμου | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Εκατοντάδες γυναίκες που έχουν υποστεί διαφόρων ειδών κακοποίηση έχει εξυπηρετήσει μέσα σε 6 χρόνια το κέντρο συμβουλευτικής του δήμου Ρεθύμνου.

Το κέντρο λειτουργεί καθημερινά στη λεωφόρο Κουντουριώτη, κοντά στο δημαρχείο και παρέχει βοήθεια και στήριξη σε γυναίκες – θύματα πολλαπλών διακρίσεων, έως και κακοποίησης.

424 γυναίκες έχουν βρει καταφύγιο στο κέντρο συμβουλευτικής του δήμου Ρεθύμνου, μέσα στα 6 τελευταία χρόνια που λειτουργεί η δομή, από το 2013, στο Ρέθυμνο. Η πιο συνήθης περίπτωση που οδηγεί τις γυναίκες να ζητήσουν βοήθεια, είναι το διαζύγιο και η υποστήριξη που θα πρέπει να δώσουν στα παιδιά τους για να μεταβούν ομαλά στην νέα οικογενειακή τους πραγματικότητα.

Το κέντρο συμβουλευτικής του δήμου Ρεθύμνου, παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική, νομική και εργασιακή υποστήριξη, αφού είναι στελεχωμένο με όλο το απαραίτητο προσωπικό των σχετικών ειδικοτήτων. Παρέχει βοήθεια στις γυναίκες που είναι θύματα πολλαπλών διακρίσεων, έως και που έχουν υποστεί ακόμα και ψυχολογική ή και σωματική κακοποίηση.

Είναι σημαντικό στην μικρή και κλειστή κοινωνία του Ρεθύμνου, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων αλλά και φορέων στα θέματα σχετικά με τη βία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι το στίγμα και το ταμπού σε αυτά τα θέματα φτάνει ακόμη και σε σημεία ανοχής ή και πρόκλησης εγκληματικών ενεργειών. Αρκετές γυναίκες τότε, καταφεύγουν σε ξενώνες και όχι απλά στην συμβουλευτική.

 

 

Πηγή: cretedoc

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *