Ρέθυμνο: Σε βουβή διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί | ΦΩΤΟ

Shares

Σε βουβή διαμαρτυρία προχώρησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Ρέθυμνο με ένα πανό που έγραφε «Το δικαστήριο καταδίκασε το Νοσοκομείο – Είμαστε όλοι ένοχοι!», έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Κάθε φορά που τα φανάρια έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου έδειχναν κόκκινο, οι γιατροί με το πανό στέκονταν μπροστά στα αυτοκίνητα και μοίραζαν φυλλάδια σε οδηγούς και περαστικούς. Μετά προχώρησαν σε βουβή πορεία κατά μήκος της λεωφόρου Κουντουριώτη με την συνοδεία της αστυνομίας.

Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση που αναγραφόταν στα φυλλάδια που μοίρασαν:

«Πρόσφατα καταδικάστηκε εδώ μία νοσοκομειακή γιατρός για το θάνατο ενός 4χρονου παιδιού πριν από 4 χρόνια. Η ιατροδικαστική έκθεση γνωματεύει ως ανεξήγητο το θάνατο του παιδιού. Μετά από μία δίκη γεμάτη ιατρικές ανακρίβειες, προσβολές στην ιατρική μας και αυθαίρετες εικασίες, η εισαγγελέας πρότεινε – χωρίς να βασίζεται σε κάποια πραγματογνωμοσύνη – και το δικαστήριο υιοθέτησε την άποψη ότι το παιδί πέθανε από αφυδάτωση μέσα στο νοσοκομείο ενώ λάμβανε ενδοφλέβια υγρά! Σας θυμίζουμε ότι στην υπόθεση Ακουμιανάκη οι γιατροί καταδικάστηκαν για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, δηλαδή ότι χορήγησαν πολλά υγρά στην άτυχη Στέλλα.

Ως νοσοκομειακοί γιατροί δεν μπορούμε πλέον να δουλεύουμε κάτω από την «απειλή» μιας κακής δικαιοσύνης. Δηλαδή να καταδικαζόμαστε διότι υπήρξε ένας θάνατος, διότι δεν υπάρχει εξήγηση, διότι κάποιος πρέπει να φταίει, διότι πρέπει να δικαιωθεί η οικογένεια, το περί δικαίου αίσθημα της ανθρωποφάγας κοινωνίας, διότι δεν μπορούν οι «μικροί» δικαστές του Ρεθύμνου να σηκώσουν το βάρος μιας αθώωσης, διότι το ζητάει η Τατιάνα, διότι η ιατρική τα ξέρει και τα μπορεί όλα.

Η ιατρική αντίθετα από αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος δεν έχει όλες τις απαντήσεις, δεν μπορεί να κάνει τα πάντα.

Πάντα θα υπάρχουν ανεξήγητοι θάνατοι, πάντα θα υπάρχουν απροσδόκητες καταστάσεις, πάντα θα υπάρχει κάποιος γιατρός που δεν είναι θεός και που δεν μπορεί να απαντήσει το γιατί και να μαντέψει το μέλλον.

Οι φυσικοί θάνατοι δεν είναι δολοφονίες να απαιτούν οπωσδήποτε έναν ένοχο. Γιατί τα δικαστήρια τους αντιμετωπίζουν ως ανθρωποκτονίες όπου πρέπει πάντα να φταίει κάποιος. Ποτέ πριν δεν υπήρχε τόσο έντονα το οξύμωρο της απόλυτης εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ιατρικής επιστήμης και από την άλλη πλευρά της απόλυτης απαξίωσης των λειτουργών της.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της άδικης απόφασης του δικαστηρίου.

Απαιτούμε την άμεση καθιέρωση προδικαστικής επιτροπής γνωμοδότησης έγκριτων δικαστών και γιατρών για περιπτώσεις πιθανής ιατρικής αμέλειας«.

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου

 

Shares


1 comment

  1. Απολλόδωρος

    Γιατί δεν απολύουν τους γιατρούς και να προσλάβουν δικαστικούς στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που «γνωρίζουν» πιο καλά την ιατρική επιστήμη αφού έχουν το χάρισμα να «κρίνουν» χωρίς επιστημονικές γνωματεύσεις τους γιατρούς…. να γλυτώσωμε και εμείς και οι γιατροί??????? Κύριε Ξανθέ που τυγχάνεται και Ρεθυμνιώτης γιατί δεν το αποφασίζεται ….έτσι κι αλλοιώς τα δικαστήρια μας εδώ αλλά και σε προηγούμενες αποφάσεις «απέδειξαν» ότι γνωρίζουν πολύ καλά την ιατρική επιστήμη πότε στηριζόμενοι σε»πολύ σοβαρές» μαρτυρίες «ειδικών» όπως πχ οι secutity του νοσοκομείου πότε στην επιστημοσύνη πραγματογνωμωνων ιατροδικαστικής επιστήμης δηλ γνώστες για νεκρούς αλλά με «σαφή» γνώση και άποψη για την πρέπουσα θεραπεία των ζωντανών ,πότε στην επιστημονική άποψη της Τατιάνας Στεφανίδου και πότε στα «αλάνθαστα» συναισθήματα της ανθρώπινης καρδιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *