πρόσφυγες

Ρέθυμνο: Τι ισχύει με το hotspot προσφύγων στους Αρμένους;

Shares

“Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νέα Μόρια το χωριό μας” διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση κάτοικοι των Αρμένων, απαντώντας στις… φήμες περί δημιουργίας Hot Spot στη θέση του παλιού στρατοπέδου, για τη φιλοξενία προσφύγων!

Επί της ουσίας, θέλουν να προλάβουν τις εξελίξεις, πριν βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

Στο χωριό που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, εκεί απ’ όπου τους καλοκαιρινούς μήνες περνούν χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να προσεγγίσουν τα νότια παράλια του νομού, τηρείται στάση αναμονής.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανώλης Σκουλούδης θα επιδιώξει σήμερα συνάντηση με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, θέλοντας να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες/ώρες.

Εχθές πάντως, ο Γιώργος Μαρινάκης προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων που είδαν το φως της δημοσιότητας: “Έχω ενημέρωση ότι δεν συντρέχει τέτοιο θέμα. Δεν βλέπω ποιο είναι αυτό το στρατόπεδο στο Ρέθυμνο που εξυπηρετεί. Η λογική και η πραγματικότητα νικά τις φήμες».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ τάσσεται αναφανδόν κατά των κλειστών δομών φιλοξενίας: «Η δημιουργία των hot spot είναι σαν να μεταφέρουμε ένα αποτυχημένο πείραμα και να το κάνουμε κι εδώ άλλη μια τραγωδία» σχολίασε χαρακτηριστικά ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Δεν είναι σωστή η διαχείριση του προσφυγικού με αυτόν τον τρόπο. Εμείς εδώ στην Κρήτη έχουμε αποδείξει ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν σωστά, συγκροτημένα και οργανωμένα, χωρίς κανένα πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες· και κυρίως με όρους αξιοπρέπειας και για τους κατοίκους αλλά και για τους ανθρώπους που θα φιλοξενήσουμε».

«Δεν είμαστε έξω από την ευθύνη που πρέπει όλοι να έχουμε» ξεκαθάρισε επίσης, «αλλά προς Θεού, τα πράγματα πρέπει να γίνουν πολύ καλύτερα και να διδαχθούμε από τα λάθη που έγιναν σε περιοχές που λόγω της έντασης των γεγονότων δεν είχαν το περιθώριο να κάνουν καλύτερο σχεδιασμό».

Διαβάστε τη συνέχεια στο cretalive

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *