Ρέθυμνο: Εθελοντές του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Κρήτης καθάρισαν το μονοπάτι περιπατητικού τουρισμού! | ΦΩΤΟ

Shares

Η εθελοντική συμμετοχή σε δραστηριότητες για θέματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί άσκηση στην ιδιότητα του ενεργού πολίτη. Άσκηση  στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και ικανοτήτων που διαμορφώνουν διαρκή προβληματισμό για την οικουμενικότητα των σύγχρονων θεμάτων αλλά και ευαισθητοποίηση στην αναγνώριση προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο και συνακόλουθα την επιθυμία συλλογικής δράσης για την επίλυσή τους. Η εμπλοκή σε τέτοιες δραστηριότητες, ως παιδαγωγική πρακτική, παρέχει την ευκαιρία στους μαθητές να ενδυναμώσουν το αίσθημα του ‘’ανήκειν’’ σε μια κοινότητα για το συμφέρον της οποίας φροντίζουν.

Νοιαστήκαμε, ως περιβαλλοντική ομάδα του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Κρήτης, για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής μας και τη διατήρηση της καλής εικόνας της. Μέσω της πανελλαδικής εκστρατείας “Let’s do it Greece”, που οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, σε συνεργασία με το ξενοδοχείο ΑQUILA RITHYMNA BEACH ανακαλύψαμε το περιβαλλοντικό μονοπάτι περιπατητικού τουρισμού που έχει χαρτογραφήσει το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνου.

Το μονοπάτι καλύπτει μια διαδρομή επτά (7) χιλιομέτρων και διέρχεται από τα χωριά Άδελε, Άγιος Δημήτριος και Πηγή. Ελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών, ντόπιων και επισκεπτών, και για τη φυσική του ομορφιά αλλά και τη γραφικότητα των χωριών, στα οποία μάλιστα συναντούμε και Βυζαντινά μνημεία, όπως την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, που χρονολογείται στον 11ο αιώνα και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες της Κρήτης.

 

 

 

Ξεκινήσαμε από το ξενοδοχείο ΑQUILA RITHYMNA BEACH και με γάντια και σακούλες στα χέρια περπατήσαμε το μονοπάτι. Γνωρίσαμε και απολαύσαμε το τοπίο και, μαζεύοντας τα σκουπίδια, παρατηρούσαμε πώς μπορεί να αλλάξει εξαιτίας της απροσεξίας, της αδιαφορίας και της αμέλειας των ανθρώπων. Η παρατήρηση αυτή μας ευαισθητοποίησε ως πολίτες απέναντι σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον, φυσικό και οικιστικό, στην προστασία του αλλά και την ανάδειξή του.

 

 

 

Η επιστροφή στο σημείο αφετηρίας μας και η φιλοξενία του ξενοδοχείου ΑQUILA RITHYMNA BEACH με το γεύμα που μας παρέθεσε ολοκλήρωσε την περιβαλλοντική μας διαδρομή. Η περιβαλλοντική ομάδα των τμημάτων Α1 και Α3 του Πειραματικού Λυκείου και οι συνοδοί καθηγητές, Γεώργιος Φωτεινάκης, Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου, Βογιατζή Ειρήνη, Μανιουδάκη Μαρία και Αντώνιος Χαλκεύς ευχαριστούν το ξενοδοχείο ΑQUILA RITHYMNA BEACH και το προσωπικό του για τη συνεργασία.

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *