Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο επιστρέφει σιγά-σιγά στην «αγκαλιά» του Χειμώνα… | ΦΩΤΟ

Shares

Μία περίεργη -αν μη τι άλλο- και γεμάτη αρνητικές εκπλήξεις τουριστική χρονιά φτάνει στο τέλος της και αφήνει πίσω της ανάμεικτα συναισθήματα στον εμπορικό κόσμο του Ρεθύμνου (και όχι μόνο).

Η αναπάντεχη κατάρρευση της Thomas Cook, η οποία προκάλεσε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών οικονομική ζημία που θα ξεπεράσει για φέτος τα 12 εκατομμύρια ευρώ, έπαιξε αναμφίβολα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παράλληλα, ο μειωμένος αριθμός αφίξεων συγκριτικά με την προηγούμενη τουριστική σεζόν, άφησε μεν το στίγμα του, ωστόσο όπως επισήμαναν πρόσφατα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, δεν λειτούργησε καταλυτικά επί των εισπράξεων, καθώς οι τουρίστες που επισκέφθηκαν φέτος την πόλη μας ξόδεψαν -συγκριτικά με εκείνους του 2018- μεγαλύτερα χρηματικά ποσά στη ρεθεμνιώτικη αγορά.  Εξαίρεση στα παραπάνω, οι τζίροι των εμπορικών καταστημάτων οι οποίοι παρουσίασαν σημαντική απώλεια, της τάξης του 20%.

Την εικόνα αυτή, αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του Daynight.gr, σε χθεσινή βόλτα στην Παλιά Πόλη. Στο μελαγχολικό φινάλε της σεζόν, η κίνηση στα σοκάκια ήταν ισχνή, όπως ισχνή ήταν και η εμπορική δραστηριότητα στα επιμέρους τουριστικά καταστήματα. 

Η επιστροφή, λοιπόν, στην χειμερινή κανονικότητα είναι εμφανής στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

 

 

 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2019 στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας τοπικών αρχών και φορέων (παρουσία και του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κώτσογλου Κυριάκου) με θέμα τον απολογισμό της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και την προετοιμασία ενόψει της νέας.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *