εμβόλιο Ρέθυμνο

Σπουδαία μέρα: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο Ρέθυμνο!

Shares

Σπουδαία μέρα η σημερινή για το Ρέθυμνο καθώς ξεκίνησε η διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η πρεμιέρα του εμβολίου στην πόλη μας, αφορά όπως είναι ήδη γνωστό στους υγειονομικούς, με τον προγραμματισμό να αναφέρει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν συνολικά 50 εμβολιασμοί γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης.

Η πρώτη που εμβολιάστηκε είναι η κ. Σαλβαράκη Αποστολία, Νοσηλεύτρια Επιτροπής Λοιμώξεων, υπεύθυνη νοσηλευτικού προσωπικού Κλινικής Ανοσοκαταστολής (Covid-19) του ΓΝΡ και υπεύθυνη εμβολιασμού.

Τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί και οι υπόλοιποι εμβολιασμοί των περίπου 600 υγειονομικών του νοσοκομείου και των δομών, που βρίσκονται στην λίστα, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 20 Ιανουαρίου που αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.

Ως μια ιστορική στιγμή χαρακτήρισε την έναρξη των εμβολιασμών ο υπεύθυνος διαχείρισης κλινικής Covid και προγράμματος εμβολιασμών Νοσοκομείου Ρεθύμνου, πνευμονολόγος, Γιώργος Χρυσοφάκης. Τόνισε πως για την ανάπτυξη και έγκριση των εμβολίων ισχύουν όλες οι υψηλές επιστημονικές προδιαγραφές και νομικές επιταγές που διέπουν την έγκριση και κυκλοφορία οποιουδήποτε νέου φαρμάκου. Όπως επεσήμανε οι εμβολιασμοί είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, αλλά μέχρι να εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού για αν εξασφαλισθεί η ανοσία, είναι απαραίτητη η πιστή εφαρμογή των μέτρων που υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Βασίλης Ακτουδιανάκης, ανέφερε πως «έφτασε η μεγάλη στιγμή που περίμεναν όλοι οι υγειονομικοί και όπως είπε ένας συνάδελφος, ένα μικρό τσίμπημα στο μπράτσο, ένα μεγάλο άλμα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα. Κατανοώ πολλούς που είναι ακόμη διστακτικοί γιατί κάθε τι νέο, ειδικά στον χώρο της επιστήμης, φοβίζει….Όμως θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τι μας έχει πάρει και τι έχει αφήσει πίσω αυτός ο εφιάλτης…Για να πάρουμε πίσω την ζωή μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εμβολιαστούμε…»

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *