ΡΕΘΥΜΝΟ: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ | ΦΩΤΟ

Shares

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μαθητές κυρίως του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ στο Ρέθυμνο για προβλήματα που υπάρχουν στην επαγγελματική εκπαίδευση. Πάνω από 100 μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου και προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας στην κεντρική λεωφόρο Κουντουριώτη με τη στήριξη της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

 

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.gr

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή που αντιμετωπίζουν τα σχολεία είναι οι λόγοι που έφεραν τόσους μαθητές στο σημείο να κινητοποιηθούν με την ελπίδα να εισακουσθούν οι φωνές τους για τον τρόπο που λειτουργεί εκπαίδευση. Με συνθήματα και πανό προσπάθησαν να κάνουν γνωστά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

 

Σε ανάλογες κινητοποιήσεις προχώρησαν μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς σε κάθε νομό της Κρήτης, αλλά και σε όλη την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και αρκετά χρόνια το χώρο της παιδείας.

 

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας για να στηρίξει όλους τους μαθητές που δυσκολεύονται να κατακτήσουν μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση κάτω από όλες τις οικονομικές επιβαρύνσεις που αναγκάζονται να ανέχονται λόγω των μεγάλων εκπαιδευτικών κενών που υπάρχουν σε καιρούς κρίσης.

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *