Ρέθυμνο: Διαμαρτύρονται για την κατάργηση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για τους φοιτούντες σε εσπερινά λύκεια

Shares

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για την κατάργηση της δυνατότητας συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για τους φοιτούντες σε εσπερινά λύκεια και ζητά την άμεση απόσυρση της εν λόγω υπουργικής απόφασης.
Σε ανακοίνωση της αναφέρει:
«Με μια αιφνιδιαστική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 3674/28-08-2018) η κυβέρνηση κατάργησε τη διάταξη που έδινε τη δυνατότητα στους μαθητές των εσπερινών ΓΕΛ να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, εφόσον είχαν φοιτήσει στην Α΄ Ημερησίου Λυκείου και στη Γ΄ και Δ΄ Εσπερινού. (Η Α΄ Ημερησίου Λυκείου αντιστοιχεί σε ύλη στην Α΄ και Β΄ Εσπερινού).
Πρακτικά πλέον, ένας μαθητής Εσπερινού ΓΕΛ, αν θέλει να δώσει πανελλήνιες, είναι υποχρεωμένος, ακόμα κι αν έχει φοιτήσει επιτυχώς στην Α΄ Ημερησίου, να ξαναφοιτήσει στο Εσπερινό από την αρχή!
Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε έστω μια μεταβατική χρονιά για τους μαθητές που γράφτηκαν τον Σεπτέμβρη, οι οποίοι ξαφνικά βλέπουν τον προγραμματισμό ζωής τους να ανατρέπεται.
Δεν χρειάζεται ασφαλώς να επισημάνουμε ότι στα εσπερινά σχολεία, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, δεν φοιτούν γόνοι ανωτέρων τάξεων, ούτε τουρίστες της εκπαίδευσης. Η υπουργική απόφαση αποθαρρύνει ενήλικες κατά βάση μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να διεκδικήσουν καλύτερες απολαβές και τα μορφωτικά αγαθά της εκπαίδευσης.
Η εν λόγω απόφαση δεν είναι η μοναδική παράμετρος του ζητήματος, καθώς έχουν καταργηθεί και άλλες διευκολυντικές διατάξεις (π.χ. η δυνατότητα συμμετοχής στις Πανελλαδικές κατόπιν εγγραφής στην τελευταία τάξη μετά τον θάνατο τουλάχιστον ενός από τους δύο γονείς), ενώ έχει αυξηθεί η γραφειοκρατία στις εγγραφές.
Λόγω των παραπάνω:
• Ζητάμε την απόσυρση της 139101/ΓΔ4 Υπουργικής Απόφασης.
• Στηρίζουμε τα σχετικά αιτήματα και ψηφίσματα της εκπαιδευτικής κοινότητας των εσπερινών σχολείων».

Πηγή: goodnet.gr

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *