ΡΕΘΥΜΝΟ: Δείτε πως κάποιοι ασυνείδητοι επιχειρηματίες εμποδίζουν τη χελώνα Caretta Caretta να γεννήσει! | ΦΩΤΟ

Shares

Μια χελώνα caretta caretta που προσπαθεί να βρει χώρο για την ωοτοκία της και συναντά εμπόδιο τις ξαπλώστρες στην παραλία, είναι ένα συχνό φαινόμενο. Οι φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια είναι τραβηγμένες από εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και μας τις έστειλαν για να δούμε πρακτικά πως έχει η κατάσταση.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Κατά την έναρξη της περιόδου ωοτοκίας της χελώνας caretta caretta γίνονται οι κατάλληλες ενημερώσεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από το κοινό, επισκέπτες και ιδιαίτερα επιχειρηματίες που νοικιάζουν ξαπλώστρες στην παραλία.

Τα μέτρα είναι ιδιαίτερα απλά, όμως με λύπη διαπιστώνεται ότι οι περισσότεροι δεν τα τηρούν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι χελώνες caretta caretta να προσπαθούν να βρουν λίγο χώρο στην γενέτειρα περιοχή τους για να διαιωνίσουν το είδος τους και να μην μπορούν.

Οι ξαπλώστρες στην παραλία πρέπει κατά τη διάρκεια της νύχτας να σηκώνονται από το έδαφος και να βρίσκονται σε φορά κατά μήκος της παραλίας για να μην εμποδίζουν την ωοτοκία αυτού του σπάνιου είδους που φιλοξενείται στην πόλη μας. Επίσης, είναι απαραίτητο να υπάρχει χαμηλός φωτισμός στην παραλία, διότι το φως ταράζει την χελώνα caretta caretta κατά τη διάρκεια της ωοτοκίας και κατ’ επέκταση αποπροσανατολίζει τα μικρά χελωνάκια που βγαίνουν από το αυγό τους και αναζητούν το πρώτο φως για να βρουν την πορεία τους.

Το πρώτο ταξίδι μιας caretta caretta από την αμμουδιά όπου σκάει το αυγό της μέχρι την ακροθαλασσιά είναι και το σημαντικότερο της ζωής της, διότι στηρίζεται στο ένστικτο και το DNA της για να βρει τον προσανατολισμό της. Μόνο αν τα καταφέρει την πρώτη φορά θα ξαναγυρίσει μετά από μερικές δεκαετίες στην ίδια παραλία για να γεννήσει τα μικρά της και να διαιωνίσει το είδος της.

Και για να μη ξεχνιόμαστε:

Αυτή είναι μια σωστή διαχείριση επιχειρηματιών για τη διάσωση της χελώνας caretta caretta, κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Αυτή είναι μια λάθος διαχείριση των επιχειρηματιών που μπορεί να εμποδίσει τη χελώνα caretta caretta να γεννήσει τα αυγά της.

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *