Αστυνομικό Μέγαρο

Ρέθυμνο: Ερείπιο έχει καταντήσει το Αστυνομικό Μέγαρο | ΦΩΤΟ

Shares

Παίζουν καθημερινά την ζωή τους «κορώνα – γράμματα» με στόχο να πατάξουν κάθε εγκληματική ενέργεια, όμως τις περισσότερες φορές νιώθουν να απειλείται η ακεραιότητα τους λόγω του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που έχουν στην διάθεσή τους.

Ο λόγος για τους εκατοντάδες ένστολους της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, που αναγκάζονται να υπηρετούν τον πολίτη χρησιμοποιώντας τα ελάχιστα πλέον αλεξίσφαιρα γιλέκα που έχουν, την ίδια ώρα που ακόμα και οι μετακινήσεις τους γίνονται με τζιπ – «σαράβαλα», που κάτω από άλλες συνθήκες θα είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Και την ώρα που όλη η χώρα βρίσκεται στην δίνη του κορονοϊού, στις αστυνομικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου μέχρι και λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας, οι ένστολοι ήταν αναγκασμένοι να παίρνουν ανά χείρας σκούπες και σφουγγαρίστρες και να καθαρίζουν το κτίριο. Ευτυχώς όμως το πρόβλημα αυτό λύθηκε έγκαιρα, αφού προσελήφθη συνεργείο καθαρισμού.

Πάντως σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακόμα και σήμερα η ζωή των αστυνομικών, εξακολουθεί να κινδυνεύει όταν βρίσκονται στα γραφεία τους, καθώς το κτίριο είναι ακατάλληλο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει στα κεφάλια των ιδίων αλλά και των πολιτών που επισκέπτονται τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, όπως άλλωστε είχε γίνει και στο παρελθόν.

Και μπορεί λόγω της κατάστασης τα πάντα να έχουν παγώσει, εντούτοις, οι τελευταίες δεσμεύσεις αναφέρουν ότι η ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου στις εγκαταστάσεις της σχολής δοκίμων αστυφυλάκων βρίσκεται σε καλό δρόμο.

 Δείτε τις φωτογραφίες στο ρεπορτάζ του neakriti
Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *