Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο ανάμεσα στις ομορφότερες Μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου! | ΦΩΤΟ

Shares

Με ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα τιμάει το Ρέθυμνο το  Icons Travellers, συμπεριλαμβάνοντας την πόλη μας ανάμεσα στις ομορφότερες Μεσαιωνικές πόλεις που «βρέχονται» από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Όπως αναφέρει και το ίδιο στον πρόλογό του: «Τι θα λέγατε να κάνουμε παρέα ένα ταξίδι στις ωραιότερες Μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου που εξακολουθούν να µας μαγεύουν µε την ατμόσφαιρα τους;»

Εμείς είμαστε πανέτοιμοι 😉

 

Ρόδος, Ελλάδα

Οι Ρόδος είναι ένας διαχρονικός προορισµός, δηµοφιλής ακόµα από την ρωµαϊκή εποχή, όπου Βυζαντινοί, Έλληνες, Ενετοί, Ιταλοί και Τούρκοι άφησαν τη σφραγίδα τους και δηµιούργησαν µια πανέµορφη µεσαιωνική πόλη, όπου το 1988 αναγνωρίστηκε ως Πόλη Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς. Στα σοκάκια του θα συναντήσετε ένα δείγµα διαφορετικών αρχιτεκτονικών από διάφορες ιστορικές περιόδους, µε δεσπόζουσα την περίοδο της παραµονής στο νησί του τάγµατος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, καθώς και αυτής των Οθωµανών.

Ρόβινι, Κροατία

Ρόβινι, Κροατία

Χτισµένο στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής στην χερσόνησο της Ίστριας, το Ρόβινι γοητεύει µε τη µεσαιωνική οµορφιά του. Η παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας, ήταν µία από τις σηµαντικότερες πόλεις της Δηµοκρατίας της Βενετίας µέχρι το 1797, µε την παλιά της πόλη να αποκαλύπτει την µακραίωνη ιστορία της. Το καταπράσινο τοπίο της συνδυάζεται άψογα µε το γαλάζιο της θάλασσας αλλά και µε τα γραφικά της σοκάκια!

Μεντόν, Γαλλία

Μεντόν, Γαλλία - μεσαιωνικές πόλεις

Ανάµεσα στα βουνά και τα δροσερά νερά της Μεσογείου, αυτή η µικρή πόλη βρίσκεται στα γαλλο-ιταλικά σύνορα στην Κυανή Ακτή και ξεχωρίζει µε τα παραδοσιακά σπιτάκια της, βαµµένα µε παστέλ χρώµατα, τα γραφικά πλακόστρωτα και τις σµαραγδένιες ακτές της. Η γοητευτική της παλαιά πόλη µε τα µεσαιωνικά κτήρια, κολληµένα το ένα δίπλα στο άλλο, η αναγεννησιακή ατµόσφαιρα και οι όµορφοι κήποι εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες και της έχουν δώσει το ψευδώνυµο «Το Μαργαριτάρι της Γαλλίας».

Μπούντβα, Μαυροβούνιο

Μπούντβα, Μαυροβούνιο - μεσαιωνικές πόλεις

Βρίσκεται µεταξύ των παλαιότερων αστικών οικισµών της ακτής της Αδριατικής, µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO, και όχι άδικα αφού µεγάλη ποικιλία αρχαιολογικών αποδεικτικών στοιχείων αυτό δείχνουν. Η παλιά της πόλη, το Στάρι Γκραντ, µε ιστορία 2.500 ετών χτισµένη στα ελληνικά πρότυπα εντυπωσιάζει µε την Πύλη της που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ, τα µεσαιωνικά της τείχη, ακόµα και τα ερείπια της αρχαίας Νεκρόπολης, ρωµαϊκοί ναοί, θέρµες και πρώιµα χριστιανικά µωσαϊκά.

Soller, Πάλµα Μαγιόρκα

Soller, Πάλµα Μαγιόρκα - μεσαιωνικές πόλεις

Τα επιβλητικά βουνά Tramuntana και το πυκνό δάσος, αγαπούν µε όλη τους την δύναµη αυτή την παραδοσιακή πόλη της Μαγιόρκας που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, στην καρδιά της «κοιλάδα των πορτοκαλιών». Η παλιά πόλη της είναι µια κλασική µεσογειακή πόλη µε µπαρόκ κτήρια, µεσαιωνικές εκκλησίες, αρχοντικά και στενά σοκάκια τριγύρω που µπορούν να µαγέψουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Σαν Τζιμινιάνο, Ιταλία

Σαν Τζιμινιάνο, Ιταλία - μεσαιωνικές πόλεις

Είναι γνωστή και ως η «πόλη των όµορφων πύργων» αφού την εποχή της ακµής της είχε 72 πύργους, ενώ σήµερα έχουν παραµείνει µόνο 14. Αλλά ακόµα και οι εναποµείναντες καθώς υψώνονται πάνω από την κοιλάδα Elsa της Τοσκάνης, κάνουν την πόλη να φαίνεται σαν ένα µεσαιωνικό όνειρο. Μεταξύ των πανέµορφων εκκλησιών, της γοτθικής αρχιτεκτονικής και της γραφικής της πλατείας, το ιστορικό κέντρο του San Gimignano διατηρείται τόσο άψογα, και είναι σαν να ξεπήδησε από ένα παραµύθι του 15ου αιώνα.

Ρέθυμνο, Ελλάδα

Ρέθυμνο, Ελλάδα - Μεσόγειος

Αν και έχει όψη σύγχρονης πόλης, το εσωτερικό της κρύβει µεγάλους θησαυρούς που έχουν την ικανότητα να γυρίσουν τους επισκέπτες στο χρόνο, να κάνουν ένα ταξίδι στην εποχή των Ενετών. Η παλιά πόλη είναι µαγική, γεµάτη εκπλήξεις σε κάθε γωνιά της που έχει κληρονοµήσει από τους κατακτητές που πέρασαν. Κάτι που φαίνεται αποτυπωµένο στα δροµάκια και στις όψεις των κτιρίων της παλιάς πόλης, η οποία είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρηµένους αναγεννησιακούς οικισµούς της Ευρώπης.

Νίσυρος, Ελλάδα

Νίσυρος, Ελλάδα - μεσαιωνικές πόλεις

Είναι ένα από τα οµορφότερα νησιά της Δωδεκανήσου, ένας τόπος µε άγρια οµορφιά και σπουδαία ιστορική διαδροµή, όπου σχηµατίστηκε από εκρήξεις ηφαιστείου. Οι οικισµοί της είναι χτισµένοι µε κατεύθυνση προς την ανατολή για προστασία από τους το δυτικό άνεµο, τα σπίτια είναι δίπατα, οι δρόµοι µικροί και λιθόστρωτοι ενώ τα ενετικά κάστρα χτισµένα από τους Ιωαννίτες Ιππότες τον 14ο αιώνα, το Παλιόκαστρο, ένα από τα καλύτερα σωζόµενα οχυρωµατικά έργα της αρχαιότητας στο Αιγαίο, το Μεσαιωνικό κάστρο ακόµα και οι θερµές πηγές εντυπωσιάζουν.

Πιράν, Σλοβενία

Πιράν, Σλοβενία - μεσαιωνικές πόλεις

Είναι µία από τις πιο φωτογενείς πόλεις της Μεσογείου, στις ακτές της Αδριατικής. Για πολλούς αιώνες , η πόλη ήταν τµήµα της Δηµοκρατίας της Βενετίας, κάτι που είναι αντιληπτό στην παλιά πόλη, µε τη µεσαιωνική αρχιτεκτονική, τους στενούς δρόµους και τα µικρά σπίτια, µια πόλη σαν καρτ ποστάλ. Το όνοµα της πόλης πιθανότατα προέρχεται από την ελληνική λέξη πύρρανος, η οποία σηµαίνει κόκκινος, εξαιτίας των κόκκινων πετρωµάτων στην περιοχή της πόλης.

Αλικαρνασσός, Τουρκία

Αλικαρνασσός, Τουρκία - Bodrum

Ερειπωµένοι ανεµόµυλοι χτισµένοι κάποτε από ελληνικά χέρια, πέτρινες εκκλησίες, κρήνες, χωριουδάκια που κατηφορίζουν τον λόφο µέχρι να αγγίξουν το κύµα και µια παλιά πόλη – κόσµηµα που κλέβει τις εντυπώσεις. Αυτά είναι τα κοµµάτια που συνθέτουν το παζλ της Αλικαρνασσού (Bodrum) στα παράλια της Μικράς Ασίας. Τι κάστρο του Αγίου Πέτρου που έχτισαν οι Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου τον 15ο αιώνα, δεσπόζει πάνω από το λιµάνι όπου αγναντεύει -ταυτόχρονα- τις γειτονιές της πόλης και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Γνωρίστε το κοσμοπολίτικο στολίδι της γειτονικής Τουρκίας

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Ντουμπρόβνικ, Κροατία - μεσαιωνικές πόλεις

Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της UNESCO από το 1979, η πόλη είναι γεµάτη ιστορία, αν και δεν µοιάζει διόλου µε… µουσείο. Μάλλον µε κινηµατογραφικό στούντιο µοιάζει, µε τους βενετσιάνικους ναούς, τον αναγεννησιακό της αέρα, τα γραφικά σοκάκια, αλλά και την πανέµορφη και επιβλητική καστροπολιτεία, όπου θα νιώσετε ότι πρωταγωνιστείτε στο «Game of Thrones» – άλλωστε, πολλές σκηνές της σειράς έχουν γυριστεί εδώ!

Cinque Terre, Ιταλία

Cinque Terre, Ιταλία - Μεσόγειος

Η περιοχή Cinque terre, βρίσκεται µεταξύ της Πίζας και της Γένοβας και περιλαµβάνει πέντε µικρά χωριά (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Monterosso και Vernazza), τα οποία έχουν ανακηρυχθεί ως το πρώτο προστατευόµενο πάρκο της Ιταλίας και από το 1997 και προστατευόµενη περιοχή της UNESCO. Πυργόσπιτα, σχεδόν εγκαταλελειµµένα αλλά µε γοητευτικές και εντυπωσιακά βαµµένες προσόψεις και τα στενά µεσαιωνικά δροµάκια του  συνθέτουν ένα παραµυθένιο σκηνικό! Σας αποκαλύπτουμε και 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα πολύχρωμα χωριά της Ιταλίας!

Κως, Ελλάδα

Κως, Ελλάδα - Μεσόγειος

Είναι το νησί του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη και πάντα ήταν κέντρο συνάντησης όλων των σηµαντικών αρχαίων πολιτισµών. Τα τζαµιά και οι οθωµανικές κρήνες, το ιπποτικό κάστρο, τα κτήρια της ιταλοκρατίας, οι όµορφες εκκλησίες της και όσα άφησαν οι προηγούµενοι πολιτισµοί που πέρασαν την µετέτρεψαν σε ένα κοσµοπολίτικο νησί µε πλούσιο παρελθόν και δεκάδες αξιοθέατα.

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *