Θεοφάνεια: Όλα έτοιμα σε Ρέθυμνο και Φράγμα Ποταμών για τον Αγιασμό των Υδάτων

Shares

Με κάθε λαμπρότητα και σεβασμό θα τελεστούν σήμερα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια. Η 6η Ιανουαρίου αποτελεί μία πολύ σημαντική ημέρα της Ορθοδοξίας και οι περισσότεροι κάτοικοι της Κρήτης τιμούν τις δοξολογίες στους ναούς, τις λιτανείες στους δρόμους πόλεων και χωριών καθώς φυσικά και τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.

Στην περιοχή του Ρεθύμνου, ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Λιμάνι καθώς και στο Φράγμα των Ποταμών.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ρέθυμνo, στις 7 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στην Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και έπειτα θα ακολουθήσει λιτανεία και παραδοσιακός Αγιασμός των Υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι.

Ο Αγιασμός στο Φράγμα Ποταμών Δήμου Αμαρίου θα τελεστεί σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι με πλήθος κόσμου να αναμένεται όπως κάθε χρονιά. Μπορούμε να πούμε πλέον πως Αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα και τη Λιμνοδεξαμενή που διαχειρίζεται ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. έχει γίνει θεσμός!

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε την προσοχή όσων βρεθούν στους χώρους των εορτασμών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις χωρίς προβλήματα και όλοι να ευχαριστηθούν την σπουδαία αυτή ημέρα για τους πιστούς. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ακολουθηθούν οι υποδείξεις των αρμοδίων και των διοργανωτών.

Τέλος, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει μεριμνήσει ώστε σήμερα να υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι του Οργανισμού, οι οποίοι θα ενημερώσουν κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή και τη λειτουργία των έργων του.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *