νοσοκομειο ρεθυμνου

Ρέθυμνο: Συναγερμός στο νοσοκομείο με 2 νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού

Shares

Μία ακόμα γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς και μία νοσηλεύτρια, θετικές στον κορονοϊό.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία γιατρό της Χειρουργικής Κλινικής, η οποία υπεβλήθη σε τεστ και βγήκε θετική στον κορονοϊό, καθώς και μία νοσηλεύτρια της Κλινικής του πρώτου ορόφου εκεί όπου συστεγάζεται η Ορθοπεδική και η Χειρουργική Κλινική, η οποία με τη σειρά της και εκείνη υπεβλήθη σε τεστ και βγήκε θετική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι δύο γυναίκες είναι καλά και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο γυναίκες υπεβλήθησαν σε μοριακό τεστ μετά την κινητοποίηση για να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά του ιού στον Νοσοκομείο.

Χθες μάλιστα βγήκαν τα αποτελέσματα από τα τριάντα τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν υγειονομικοί και ασθενείς στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και τα οποία ήταν όλα αρνητικά, με εξαίρεση ενός ασθενούς, ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός.

Συνολικά 9 είναι οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό 3 γιατροί της Ορθοπεδικής και Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου και μία νοσηλεύτρια. Μετά  την ιχνηλάτηση των επαφών τους, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα περίπου 6 άτομα, εκ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Πηγή: neakriti

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *