Ρέθυμνο: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διάσωση της Creta Farms

Shares

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την υπόθεση διάσωσης της Creta Farms, αφού η δαμόκλειος σπάθη της προθεσμίας ολοκλήρωσης της συναλλαγής την 29η Φεβρουαρίου δεν φαίνεται να αφήνει άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις.

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιβεβαιώθηκαν τα αισιόδοξα σενάρια, αφού δεν έπεσαν τελικά οι υπογραφές για την τελική συμφωνία μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και επενδυτή.

Πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις ανέφεραν ότι «οι εμπλεκόμενοι νομικοί εκπρόσωποι κάνουν “αγώνα δρόμου” και είναι θέμα χρόνου να κλείσει το ζήτημα» τοποθετώντας την επικύρωση του σχεδιασμού την Δευτέρα ή …το αργότερο την Τρίτη.

Οι εμπλεκόμενοι στο project της εξυγίανσης της Creta Farms διατείνονται ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες επί της αρχής στην συμφωνία και πως πλέον τα κείμενα «χτενίζονται» στις λεπτομέρειες από τους νομικούς, γεγονός που βέβαια μένει να αποδειχθεί στη πράξη.

Το μόνο που θεωρείται βέβαιο στην παρούσα φάση είναι ότι η κλεψύδρα της υπόθεσης διάσωσης έχει ήδη ξεκινήσει να αδειάζει, στο βαθμό πάντα που το deadline της 29η Φεβρουαρίου (προθεσμία που φέρεται να έχει δοθεί για την ολοκλήρωσης της συνδιαλλαγής με την οποία παύει να ισχύει και η προστασία που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία από τους πιστωτές της ) όντως αποτελεί καταληκτική ημερομηνία.

Συνεπώς, το νέο «σπριντ» προβλέπει ότι όλες οι διαδικασίες μέχρι και την κατάθεση του αιτήματος εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο πρέπει να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από ένα μήνα. Το εν λόγω εγχείρημα δεν είναι απλό, ενώ σε ο,τι αφορά στην επικείμενη γενική συνέλευση που θα κληθεί να εγκρίνει το σχέδιο της εξυγίανσης αναμένεται να είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα, στο βαθμό που θα παραστούν οι δύο ιδρυτές της Creta Farms αδερφοί Δομαζάκη και είναι ανοικτό το ερώτημα αν θα αμφισβητηθεί από πλευράς τους το δικαίωμα των τραπεζών να ασκήσουν δικαιώματα ψήφου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η έγκαιρη κατάθεση του αιτήματος υπαγωγής στα προβλεπόμενα των άρθρων 106β και γ του πτωχευτικού κώδικα στο Πρωτοδικείο θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου «αγώνα δρόμου», εξίσου σημαντικού, αιχμή του οποίου θα αποτελεί η ταχύτατη επαναφορά της αλλαντοβιομηχανίας στην παραγωγική λειτουργική «κανονικότητα» προκειμένου να καταφέρει ο νέος πλέον επενδυτής να διεκδικήσει ξανά θέση στην εγχώρια αγορά.

Πηγή: businessdaily.gr

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *