Ρεθυμνιώτες έσωσαν το γατάκι και του βρήκαν το καλύτερο σπιτικό! | ΦΩΤΟ

Shares

Ένα μικρό μόλις 2 μηνών αρσενικό γατάκι το πρωί της Τρίτης στις 09.00, κατάφερε με πολύ μεγάλο κίνδυνο να περάσει την παλιά Εθνική οδό στο ύψος του Άδελε και χώθηκε για να προστατευτεί σε παραπλήσιο super market κάτω από τα ράφια προϊόντων.

Οι ιδιοκτήτες του super market προσπάθησαν να το βγάλουν αλλά δεν κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν. Στην αγωνία τους για να σώσουν το μικρό γατάκι βρήκαν πολύ γρήγορα συμπαράσταση τον Γιώργο Αστρινό γνωστό στην κοινωνία του Ρεθύμνου για την φιλοζωική του δράση που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους.

Μετά από έντονη προσπάθεια ο Γιώργος Αστρινός κατάφερε να απεγκλωβίσει το μικρό γατάκι και ανέλαβε να το οδηγήσει σε ασφαλή χώρο βρίσκοντας του μόνιμο σπίτι που θα έχει παρέα μάλιστα και άλλα γατάκια που έχει η οικογένεια.

Ο μικρός Άλεξ -έτσι τον ονόμασαν- απολαμβάνει πλέον την σιγουριά και την φροντίδα μιας οικογένειας αποφεύγοντας οριστικά την μοναξιά και τους κινδύνους του δρόμου.

Είναι κρίμα που το νησί μας η Κρήτη πολλές φορές δυσφημείται για περιστατικά κακοποιήσεων ζώων όταν υπάρχουν άνθρωποι που καθημερινά αγωνίζονται να σώσουν αδέσποτα πλάσματα και πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους.

Χρέος μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά προστατεύοντας κάθε πλάσμα της φύσης.

 

Shares