Ρέθυμνο: «Ορφανό» το πρόσφατο κρούσμα κορονοϊού

Shares

Στα λεγόμενα «ορφανά»κρούσματα φαίνεται να ανήκει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον,το κρούσμα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ στο Ρέθυμνο.Η 37χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες,δεν έχει ταξιδέψει εκτός της χώρας ούτε εργάζεται.Η προέλευση του δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα.Από τον ΕΟΔΥ είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας που βρίσκεται σε κατ’οίκον καραντίνα.

31 νέα κρούσματα, 8 στις πύλες εισόδου

Τριάντα ένα νέα κρούσματα κορωνοϊού- πέντε περισσότερα από εχθές – εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, και κανέναν νέο θάνατο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.166 ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Από το σύνολο των 4.166 κρουσμάτων, 1.166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2.095 (50,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ο χάρτης των κρουσμάτων

– οχτώ (8) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.
Υπενθυμίζεται ότι κατα την χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν 26 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα,τα έξι στις πύλες εισόδου.

Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, σήμερα αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου,

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Πηγή: rethnea

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *