Ρεθεμνιώτης

«Τι κάνετε μωρέ; Μείνετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σπίτι!»

Shares

Βγήκα λίγο από το σπίτι σήμερα για να αγοράσω τα απολύτως απαραίτητα για τις επόμενες μέρες. Προσπαθώ να πηγαίνω σούπερ μάρκετ κάθε λίγες μέρες, όχι τακτικά, παίρνω αυτά που χρειάζομαι και πάω σπίτι. Κλείνομαι μέσα. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Έβαλα γάντια, φόρεσα τη μάσκα μου και με αρκετή προσοχή πήγα στον προορισμό μου. Συνάντησα ανθρώπους προσεκτικούς με γάντια και μάσκες. Συνάντησα όμως και αρκετούς αμέριμνους σα να έχουν βγει τη βόλτα τους. Λες και δε συμβαίνει κάτι. 

Τι κάνετε μωρέ; Άνετοι και γελαστοί χαιρετάτε κόσμο, απλώνετε τα χέρια σας στους πάγκους, χαιρετάτε συνομιλείτε ο ένας δίπλα στον άλλο σα να μη συμβαίνει τίποτε; Δεν ακούτε τις δραματικές εκκλήσεις των ειδικών; Δε βλέπετε τι γίνεται στα νοσοκομεία της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών; 

Δε σας σοκάρουν οι εικόνες;

Μείνετε σπίτια σας, πάτε μόνο για τα απαραίτητα. Σεβαστείτε τους δικούς σας ανθρώπους, τους μεγαλύτερους, αυτούς που έχουν ανάγκη. Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό για να μην επιβαρύνουμε τα νοσοκομεία μας. Δείτε τι γίνεται στο εξωτερικό. 

Πτήσεις ακυρώνονται, ξενοδοχεία κλείνουν, τα μαγαζιά έχουν ήδη κλείσει όπως και τα σχολεία. Ο Απρίλιος ίσως να είναι πιο δύσκολος. Ας βοηθήσουμε όλοι όσο μπορούμε. Η τεχνολογία είναι μαζί μας σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε. Επικοινωνήστε με τους δικούς σας με βιντεοκλήσεις. 

Ακολουθήστε όλες τις εκκλήσεις των ειδικών. Δεν είναι καιρός για να ρισκάρουμε. Έχουμε καιρό μπροστά μας και για βόλτες και για μπάνια και για εκδρομές. Τώρα μένουμε σπίτια μας. Προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Φωτό αρχείου

Shares


2 comments

  1. Ποια είναι η βάση της δημοκρατίας; Πότε ένα ατομικό αγαθό δε βλάπτει ένα υπερατομικο έννομο αγαθό; Ποια τοα όρια της κρατικής παρέμβασης;

  2. Pingback: Οι Κρητικοί «Μένουν Σπίτι» και παίζουν... τάβλι! | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *