Οι προβλέψεις του «Ρεθεμνιώτη» για την φετινή τουριστική σεζόν

Shares

Διαβάζω αγαπητοί μου συμπολίτες τις ειδήσεις για τις αεροπορικές εταιρείες και αυτό που μ΄ενδιαφέρει είναι να δω τι πτήσεις θα κάνουν φέτος. Το συνολικό νούμερο και η σύγκριση με το 2019 είναι αυτό που έχει σημασία.

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Γιατί από εκεί ίσως μπορέσουμε να βγάλουμε καλά συμπεράσματα για τη φετινή σεζόν η οποία ακόμα δεν έχει ξεκινήσει αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε μέχρι και ότι τέλειωσε πριν αρχίσει. Αλλά ας μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι. 

Διαβάζω λοιπόν για ξένες αεροπορικές όπως την Brussels Airlines, η οποία λέει θα πραγματοποιήσει το 30% του θερινού της προγράμματος. 

Διάβασα και της Aegean στην οποία στηρίζεται κατά ένα αξιόλογο μέρος ο τουρισμός μας και η οποία είπε πως τον Ιούλιο θα είναι στο 25% και θα φτάσει στο καλύτερο σενάριο το 50% το Σεπτέμβριο. 

Έχω δει και δηλώσεις του Sir Stelios της Easyjet και οι προβλέψεις του είναι απαισιόδοξες. 

Άρα από τα παραπάνω έχουμε μία εικόνα. Επίσης έχουμε και μία εικόνα από τα καράβια, τα οποία πλέον θα πηγαινοέρχονται περίπου με το μισό κόσμο, βγάζει εύκολα κάποιος το συμπέρασμα ότι η πτώση θα είναι μεγάλη. Συν το κομμάτι που ήδη χάθηκε αφού φεύγει ο Μάιος και δεν έχει πατήσει τουρίστας. Δεν αναφέρω τις απαγορεύσεις που βάζουν οι χώρες από μόνες τους. 

Άρα μία πρόχειρη εκτίμηση μάλλον ξεκινάει από το -50% στο καλό σενάριο. Εκτός και αν έχουμε κάποιο θετικό νέο που θα αλλάξει την ψυχολογία και θα σηκώσει περισσότερα αεροπλάνα ή θα μειώσει τους περιορισμούς στα καράβια. 

Προσωπικά με τα σημερινά δεδομένα θα θεωρήσω πως θα είναι θαύμα αν πιάσουμε τους μισούς σε σύγκριση με το 2019. Πολλοί παράγοντες του τουρισμού κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερη πτώση και αυτοί ξέρουν καλύτερα. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *