Ρέθεμνιωτης

Η απόλυτη τρέλα: Θέλουν τα πλοία «μισά» αλλά τα αεροπλάνα γεμάτα! 

Shares

Διαβάζω προσεκτικά τις αποφάσεις και τις προτάσεις για την άρση των περιορισμών και πώς θα κινούμαστε με τη «νέα κανονικότητα». Δεν είμαι ειδικός, αλλά θεωρώ πως κάποιες αποφάσεις μάλλον θα προκαλέσουν αντιδράσεις. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Όταν για παράδειγμα λες ότι τα καράβια θα πηγαινοέρχονται με το μισό κόσμο και θα μένουν κενά καθίσματα ή άδεια κρεβάτια στις καμπίνες, αλλά τα αεροπλάνα δε θα έχουν κενά καθίσματα, αναρωτιέσαι τι δεν πάει καλά και γιατί γίνεται αυτός ο διαχωρισμός. 

Δηλαδή τα καράβια που έχουν αεροπορικά καθίσματα θα δίνουν ένα κάθισμα σε επιβάτη και θα αφήνουν ένα άδειο, αλλά τα αεροπλάνα θα είναι γεμάτα. Θα μου πείτε αν αφήσουν κενές θέσεις δε θα συμφέρει να πετάξουν. Γιατί τα καράβια νομίζετε τα συμφέρει; Προφανώς και οι ειδικοί έχουν σκεφτεί περισσότερα, αλλά μάλλον εδώ μπαίνουν και τα οικονομικά. 

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι αυτή που δίνει κέρδη στις αεροπορικές και υπάρχει ήδη μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης πολλών εταιρειών. Αλλά μήπως οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας δεν περιμένουν πως και πως τον τουρισμό; Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις παγκοσμίως που έχουν πρόβλημα. 

Σε ένα κλειστό χώρο όπως ένα αεροπλάνο, όταν είναι 200 και πλέον επιβάτες τόσο κοντά ο ένας στον άλλον, με τον ίδιο εξαερισμό και παρά τη χρήση μάσκας οι κίνδυνοι προφανώς και υπάρχουν, αλλά ίσως οι κίνδυνοι για τις οικονομίες να είναι περισσότεροι. Γιατί όμως αυτό να μην ισχύει και στα καράβια που ο χώρος είναι και μεγαλύτερος; Και η ακτοπλοΐα το καλοκαίρι περιμένει. 

Η υπόθεση μπορεί να φτάσει βέβαια και μέχρι τις παραλίες, όπου σε ανοικτό χώρο θα τηρούνται αποστάσεις. Για να μην το πάω στα ξενοδοχεία ή στα καφέ και τα εστιατόρια. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό με την άρση των περιορισμών. Μέχρι στιγμής τα πρώτα δείγματα από χώρες που άνοιξαν κάπως όπως η Γερμανία τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά…

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

 

1 comment

  1. Pingback: Στην Αγία Παρασκευή κολλάει ο ιός αλλά στην Ομόνοια όχι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *