ναυαγοσώστες

Ο «Ρεθεμνιώτης» θέλει πολλούς ναυαγοσώστες και μέχρι αργά το βράδυ… 

Shares

Eριξα μια ματιά στην «είδηση» για την παραχώρηση της παραλίας και τους όρους για να αναπτυχθούν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες αλλά κυρίως με ενδιαφέρει το ναυαγοσωστικό έργο. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Θεωρώ ότι η παρουσία ναυαγοσωστών στο Ρέθυμνο (και όχι μόνο) είναι κρίσιμη. Σώζουν ζωές, προστατεύουν ξένους και ντόπιους, ειδικά τους ξένους που δε γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες που έχει η θάλασσά μας και κυρίως τα ρεύματα, αλλά δίνουν και μία αίσθηση ασφάλειας που κατά την άποψή μου προσθέτει στο τουριστικό μας προϊόν και μας διαφημίζει. 

Αν θέλατε την άποψή μου θα έπρεπε να φτάσουμε στα πρότυπα γνωστής σειράς που έχουμε δει. Θα ήθελα για παράδειγμα το «Δελφίνι» να γίνει το κέντρο τους και να ξεκινούν από εκεί και προς όλη την παραλία. Με τα οχήματά τους, τον εξοπλισμό τους κ.α. 

Θα ήθελα να δω καλύτερους πύργους που να τους προστατεύουν περισσότερο στις καυτές  μέρες του καλοκαιριού. 

Πάνω από όλα όμως, θα ήθελα να τους βλέπω τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα. 

Στις 10 το πρωί ο κόσμος είναι ήδη στις παραλίες (όταν έχουμε τουρίστες). 

Στις 6 το απόγευμα που θα φεύγουν φέτος, το «κύμα» των ντόπιων δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί. Οι εργαζόμενοι εκείνη την ώρα πηγαίνουν στην παραλία. 

Οι ξένοι επίσης μένουν μέχρι αργά. Θα ήθελα επομένως να τους βλέπω μέχρι τις 8 το απόγευμα, τουλάχιστον. 

Είδα και το νόμο, είδα ότι θα μπορούσε να γίνει. Γιατί λέει το ελάχιστο 10:00-18:00. Άρα γιατί πάμε στο ελάχιστο και δεν ανεβάζουμε τον πήχη υψηλότερα, ώστε να δείξουμε ότι η ασφάλεια που παρέχουμε στους λουόμενους του Ρεθύμνου είναι μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει ο νόμος και που πιθανότητα θα κάνουν και άλλοι δήμοι. Να αποκτήσουμε προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα. 

Ίσως θα πρέπει να ξεκινήσει μία συζήτηση για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από ελαχιστοποίηση των ζωών που χάνονται κάθε χρόνο. 

Γιατί οι ανθρώπινες ζωές δυστυχώς δε σταματούν να χάνονται στις 6 το απόγευμα. Οι λουόμενοι παραμένουν εκεί. Στα μελτέμια με τα κύματα να είναι μεγάλα, πολλοί ξένοι το βλέπουν σαν παιχνίδι και αδιαφορούν για την κόκκινη σημαία. Αν ήξεραν τα ρεύματα που αναπτύσσονται ίσως να μην αδιαφορούσαν. Γι΄ αυτό όμως πρέπει οι ειδικοί να είναι εκεί και να τους ειδοποιούν… 

Το κόστος σίγουρα θα αυξηθεί, αλλά ας ανοίξει μία συζήτηση. Δε νομίζω πως για παράδειγμα οι ξενοδόχοι θα έλεγαν όχι σε μία έξτρα χρέωση προκειμένου να προστατεύσουν τους πελάτες τους. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *