Μητσοτάκης

Ο «Ρεθεμνιώτης» προτείνει στον Μητσοτάκη ΜΟΝΙΜΗ μείωση 50%

Shares

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως παρακολουθεί, αν όχι ο ίδιος κάποιοι από την ομάδα του, τα όσα γράφονται στα social media. Η συμβολική του κίνηση χθες (30/3) να ζητήσει από τους βουλευτές και τους υπουργούς να επιστρέψουν το 50% της αποζημίωσής τους για δύο μήνες ώστε να πάνε τα χρήματα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη για όσους παρακολουθούμε τα social media. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Υπήρχε ένα κύμα προτάσεων για να γίνει μία τέτοια κίνηση και ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας να μειωθούν οι μισθοί όλων κατά 50% για τρεις μήνες. Η πρόταση βέβαια ίσως πίσω να έχει ουρά και αναφέρομαι στην πρόταση του Πρωθυπουργού.

Η ανάγκη στήριξης της οικονομίας χρειάζεται θυσίες από όλους ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για να έρθει πιο γρήγορα η ανάπτυξη, αλλά και να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της καραντίνας. Ίσως δούμε να ζητάει από τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ειδικά αυτούς που δεν δουλεύουν τώρα, μία αντίστοιχη θυσία στο μέλλον. Αρκετοί στα social media το υποθέτουν αυτό και μένει να φανεί αν έχει βάση ή αν επιβεβαιωθούν. 

Προσωπικά θα σας πω πως θεωρώ ότι η μείωση της αποζημίωσης βουλευτών και υπουργών κατά 50% θα πρέπει να είναι μόνιμη. Ήδη παίρνουν πολλά, όταν στον ιδιωτικό τομέα κάποιοι εργάζονται για 400 ευρώ. Όταν ένας βουλευτής έχει τέτοιες παροχές όπως αεροπορικά εισιτήρια, γραφική ύλη, συμβούλους, ενοίκια, μισθό, αυτοκίνητο, κινητά κ.α. το να παίρνει και ένα σκασμό λεφτά τέτοιες εποχές είναι πρόκληση. Βέβαια θα μου πείτε εδώ τα έπαιρναν και τότε που είχαμε μνημόνια. Κακώς. 

Επιπλέον θεωρώ πως και ο αριθμός των βουλευτών συνολικά είναι μεγάλος. Μία χώρα σαν τη δική μας να έχει 300 βουλευτές και 50 υπουργούς και υφυπουργούς και αναπληρωτές και τέτοια, είναι πρόκληση. Αν δε θέλουν να μειωθούν, ας παίρνουν λιγότερα και ας προσπαθήσουν να τα βγάζουν πέρα με λιγότερα, όπως έχουμε κάνει οι περισσότεροι. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *