ΛΕΑ

O «Ρεθεμνιώτης» γράφει για την… ρημάδα τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης

Shares

Αγαπητοί μου συμπολίτες θα αναφερθώ σήμερα σε ένα θέμα, που μπορεί και να μη μας πολυαπασχολεί γιατί εμείς στην Κρήτη δε γνωρίζουμε τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) αφού δεν έχουμε σοβαρό αυτοκινητόδρομο. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Με εξαίρεση κάποια σημεία του ΒΟΑΚ, ουσιαστικά η Κρήτη δεν έχει ΛΕΑ. Όποιος όμως έχει κινηθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα γνωρίζει καλά τι συμβαίνει και τι γίνεται ειδικά σε μέρες μεγάλων εξόδων ή επιστροφών. Αυτή η φούρια μας να φτάσουμε γρήγορη κάνοντας σφήνες και οδηγώντας πάνω στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης έχει φέρει ήδη καταστροφικά αποτελέσματα, αφού τροχαία και ασθενοφόρα σε περίπτωση τροχαίου δεν μπορούν να προσεγγίζουν το σημείο, γιατί βλέπετε κάποιοι «έξυπνοι» έχουν κλείσει τη ΛΕΑ λες και αν φτάσουν 20 λεπτά νωρίτερα θα σωθούν. 

Έκανε λοιπόν η Αστυνομία και μπράβο της ελέγχους στο 4ήμερο που πέρασε δηλαδή απόκριες και Καθαρά Δευτέρα στην Αθηνών-Λαμίας, Αθηνών-Κορίνθου και Αττική Οδό και συνολικά βεβαίωσε 479 παραβάσεις! Τρομερό το νούμερο. Δεν ήταν δέκα ή εκατό, έφτασαν τους 500 σχεδόν και δε φαντάζομαι πως θα έκατσαν να παρακολουθούν 24ωρα ολόκληρα.

Η ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζει ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, καθώς και η καταχώρηση εννέα βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System ), χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Επισημαίνει ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται. Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής. 

Εμείς δε θα πρέπει να πολυανησυχούμε αφού εκείνη η λευκή γραμμούλα στην άκρη του ΒΟΑΚ δεν είναι αρκετή για να περάσει ασθενοφόρο για παράδειγμα και σε πολλά σημεία έχει πέτρες και βράχους από τις κατολισθήσεις και οι ντόπιοι την «πατάμε» λίγο για να βοηθήσουμε όποιον θέλει να προσπεράσει να το κάνει με λιγότερο κίνδυνο.

Αλλά ποιος ξέρει; Μπορεί κάποτε να αποκτήσουμε σοβαρό οδικό δίκτυο, οπότε καλό είναι να μαθαίνουμε από τώρα τι πρέπει να κάνουμε…

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *