Ο «Ρεθεμνιώτης» γράφει για τη ραγδαία εξάπλωση του Κοροναϊού και για τις χαιρετούρες που… αποφεύγει

Shares

Η εξάπλωση του Κορονοϊού ή Κοροναϊού (μικρή σημασία έχει το πως γράφεται) έχει προκαλέσει αναστάτωση στην παγκόσμια κοινότητα. 

Οι επιπτώσεις του συγκρίνονται άμεσα με τον ιό SARS (2002-2003) αλλά πλέον φαίνεται πως ο κοροναϊός εξαπλώνεται ταχύτερα και τα θύματά του έχουν ήδη ξεπεράσει αυτά του SARS. 

Γράφει «Ο Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Εντυπωσιακό είναι το γράφημα που δημοσίευσε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το οποίο και μας τράβηξε το ενδιαφέρον.

Εκατοντάδες οι νεκροί, εκατομμύρια σε καραντίνα, ανησυχίες σε Ευρώπη και Αμερική και τεράστιες επιπτώσεις σε πολλούς τομείς αν δεν περιοριστεί. 

Ήδη η κατανάλωση έχει πληγεί, οι αερομεταφορές πλήττονται και για να μην πούμε και για τον τουρισμό που ενδιαφέρει σημαντικά τη χώρα. 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια, τα στατιστικά που δημοσιεύονται από την Κίνα, αμφισβητούνται από τις… μεγάλες δυνάμεις. 

Δηλαδή αμφισβητούν ΑΕΠ, ανεργία και πολλά ακόμα και να είστε σίγουροι πως αμφισβητούν και τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τον ιό. 

Ήδη έχουν υπάρξει αναφορές για καθυστερημένη αντίδραση από την Κίνα, την ώρα που Κινέζος πρεσβευτής του ΟΗΕ στη Γενεύη μιλούσε για «υπερβολικά μέτρα που λαμβάνονται» και πως επικρατεί άχρηστος πανικός. 

Επιδημιολόγοι σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων εκτιμούν ότι ο ιός δεν πρόκειται να σταματήσει την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα. Δεν αποκλείουν να συνεχιστεί την άνοιξη και το καλοκαίρι και στη συνέχεια να υποχωρήσει. 

Όσο για την πρόληψη, οι οδηγίες έχουν να κάνουν κυρίως με την… καθαριότητα. 

Γι΄ αυτό όχι πολλές-πολλές χαιρετούρες… 

Την καλημέρα μας!

Shares


2 comments

  1. Pingback: Ο «Ρεθεμνιώτης» ακούει ότι είμαστε «θωρακισμένοι από τον Κοροναϊό» κι αγχώνεται λίγο παραπάνω...

  2. Pingback: Ο «Ρεθεμνιώτης» παίρνει μαθήματα από τη Γουχάν και «προβλέπει» το μέλλον της Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *