κράτος

«Αν δε φτιαχτεί το κράτος τώρα, δε θα φτιαχτεί ΠΟΤΕ!»

Shares

Η κρίση του ιού της Κίνας, έπληξε τα πάντα και στη χώρα μας και στοίχισε πολλά. Τώρα που σταδιακά αρχίζουμε να βγαίνουμε από το σπίτι, θα αντιληφθούμε τη νέα πραγματικότητα στην οποία θα ζούμε, μέχρι να βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Η χώρα πάντως έδειξε σοβαρότητα και κέρδισε το σεβασμό σχεδόν όλου του κόσμου. Ίσως γιατί έδωσε προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και στη μη κατάρρευση του συστήματος υγείας και όχι στο πόσο βαθιά θα είναι η ύφεση.

Μέσα στην κρίση όμως και σε σύντομο χρόνο, έγινε κατανοητό ότι το κράτος μπορεί να γίνει… κράτος. 

Ότι δεν είναι δύσκολο να υπάρξει ενημέρωση μέσω email, ότι μπορεί να υπάρξει τηλεργασία, τηλεδιάσκεψη και πως πολλά από τα χαρτιά που χρειάζεται καθημερινά ένας πολίτης μπορεί να τα λαμβάνει μέσα από τις δεκάδες ιστοσελίδες του κράτους ή ηλεκτρονικά. 

Αυτή η κατάκτηση δε πρέπει να πάει χαμένη. Η Κυβέρνηση πρέπει να ρίξει το βάρος στις νέες τεχνολογίες. Με χαρά είδα χθες ζητώντας μέσω τηλεφώνου ένα χαρτί από την εφορία, ότι μου το έστειλαν μέσω email, έστω και αν η ευγενική κυρία μου είπε ότι δε ξέρει να χειρίζεται το «μηχάνημα» (σημ. email) αλλά ο νεαρός που είναι εκεί θα το κάνει. Νομίζω αν γινόταν αυτό πριν μερικούς μήνες θα ήταν αδύνατον! 

Δεκάδες έγγραφα δίνονται πλέον αυτόματα. Πρέπει να γίνουν και άλλα. Δε μπορεί σε άλλα κράτη οι πολίτες να μη γνωρίζουν που είναι η εφορία τους και εμείς μέχρι πρόσφατα να μη μπορούσαμε να κάνουμε βήμα αν δεν την επισκεπτόμασταν. Τυχαίο το παράδειγμα. Πολλά αλλάζουν και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Μειώστε τη γραφειοκρατία, βελτιώστε την ανάπτυξη. Δε χρειάζεται να χάνονται καθημερινά εργατοώρες για κάτι που μπορεί να δοθεί απλά και με ένα κλικ. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *