115 πτέρυγα μάχης

Ο «Ρεθεμνιώτης» γράφει για την «πράσινη» 115 Πτέρυγα Μάχης και τις χορηγίες… 

Shares

Σε «πράσινη» στρατιωτική μονάδα θα μετατραπεί η 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά με χορηγό την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Όπως ανακοινώθηκε θα γίνει δωρεά ύψους 3,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να γίνει μετατροπή σε εγκατάσταση μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα αλλά και στη κάλυψη κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας των αναγκών του αεροδρομίου σε ηλεκτρισμό, θέρμανση και ψύξη καθώς και στον «εξηλεκτρισμό» των μεταφορών εντός του αεροδρομίου. 

Γράφει «Ο Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Έτσι η 115 θα γίνει μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις παγκοσμίως με τις σχετικές «παροχές» και θα απαλλαχθεί η μονάδα από κόστος ενέργειας και θέρμανσης 400 χιλ. ευρώ το χρόνο. 

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι η εταιρεία όπου ανήκει στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. 

Όμως έχει και ένα σημαντικό επενδυτικό πλάνο στην Κρήτη

Πρόσφατα έλαβε έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το υβριδικό στο φράγμα των ποταμών στο Αμάρι. 

Ο υβριδικός σταθμός αντλησιοταμίευσης του Αμαρίου, βασίζεται στην ενεργειακή αξιοποίηση του φράγματος Ποταμών, θα συνδυάζει την παραγόμενη ενέργεια από δύο αιολικά πάρκα εγκατεστημένης ισχύος 89,1 MW, έναν υδροηλεκτρικό σταθμό ισχύος έως 93 MW και ένα συγκρότημα αντλιών δυναμικότητας 140 MW.

Τα έργα της ΤΕΡΝΑ δε σταματούν εδώ. 

Η μεγάλη επένδυση στις ΑΠΕ θα γίνει στο Λασίθι και μαζί με την επένδυση εταιρείας συμφερόντων Κοπελούζου το συνολικό ύψος θα είναι αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

Βέβαια για κάποιες κινήσεις υπάρχουν αντιδράσεις που συνδέονται και με το καλώδιο του ΑΔΜΗΕ που θέλει να τοποθετήσει στο Μαλεβίζι και να συνδεθεί με την Αττική η Κρήτη. 

Δε θα αποκλείαμε λοιπόν να δούμε και άλλες παρεμβάσεις από συγκεκριμένες εταιρείες στο επόμενο διάστημα όπως αυτή στην 115… 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *