Ρεθεμνιώτης

Ο «Ρεθεμνιώτης» ανησυχεί για το δύσκολο καλοκαίρι της Κρήτης

Shares

Στον αέρα είναι η τουριστική σεζόν φέτος, καθώς σύμφωνα με όσα συζητιούνται μεταξύ ξενοδόχων και όσων ασχολούνται με τον τουρισμό, ο πήχης των προσδοκιών έχει χαμηλώσει ήδη αρκετά. 

Δεν είναι μόνο τα πρώτα σημάδια, όπως η ραγδαία μείωση των κρατήσεων το τελευταίο διάστημα, ή κάποιες απολύσεις που έγιναν στον κλάδο λίγες εβδομάδες μετά τις προσλήψεις, ή κάποιες ανακοινώσεις για ελαστικές μορφές εργασίας. Φαίνεται πως η χρονιά θα είναι δύσκολη για την Κρήτη και φέτος. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Μετά την Thomas Cook, αλλά και την κακή σοδειά ελαιολάδου με εξαιρετικά χαμηλή τιμή, το εισόδημα μάλλον θα περάσει νέα κρίση, αν δε διορθωθούν άμεσα τα πράγματα. 

Όμως τώρα λαμβάνονται μέτρα από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο και ίσως αυτή η άσχημη εικόνα παγκοσμίως να κρατήσει ακόμα καιρό. Κανείς δε ξέρει και κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει με σιγουριά. 

Με το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, αν μάλιστα συνεχιστεί και μετά τις 15 μέρες που ισχύει το Locked Down, τότε ίσως δούμε και τον εγχώριο τουρισμό να ξεκινάει αργά και άρα να μιλάμε για μία μικρή σεζόν φέτος. Τα σχολεία ίσως δηλαδή να κλείσουν αργότερα, όπως και τα πανεπιστήμια. Ο Απρίλης και ο Μάιος θα πρέπει να θεωρούνται χαμένοι μήνες ήδη. 

Έχουμε ακόμα χρόνο να προετοιμαστούμε, αλλά καλύτερα ας είμαστε έτοιμοι για μία σεζόν με προβλήματα και με μικρότερη διάρκεια. Μακάρι να διαψευστούμε γιατί αυτό θα σημαίνει πως ο ιός θα έχει περιοριστεί και δε θα κινδυνεύουν άλλες ανθρώπινες ζωές. Γιατί το σημαντικότερο όλων είναι η υγεία και αυτή πρέπει να προστατεύσουμε αυτές τις δύσκολες μέρες. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *