ρεθεμνιώτης

Γιατί ο «Ρεθεμνιώτης» δε φοβάται τις απειλές του Ερντογάν;

Shares

Δεν περνάει μέρα που να μην ακούσουμε μία είδηση για την τουρκική προκλητικότητα. Ειδικά με τις ετοιμασίες της για να πραγματοποιήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες ανατολικά της Κρήτης, το θερμόμετρο έχει πιάσει κόκκινο, διαβάζουμε στα μέσα ενημέρωσης. 

Οι φόβοι για ένα θερμό επεισόδιο έχουν αυξηθεί, αλλά εμείς στην Κρήτη, ακούω ότι δε φοβόμαστε. 

Γράφει «Ο Ρεθεμνιώτης» για το Daynight 

Η ηγεσία της Τουρκίας έχει γίνει προκλητική εδώ και μήνες, αλλά ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και ο Ερντογάν τον χάνει.

Δεν είναι τα μέτωπα που έχει γύρω της ανοικτά η Τουρκία. Ο σύγχρονος πόλεμος γίνεται μέσα στις αγορές. Τα λεγόμενα «κοράκια» έχουν βάλει και πάλι στο στόχαστρό τους το νόμισμα της Τουρκίας και το γονατίζουν. 

Όσο η χώρα μας είναι στο ευρώ δε με φοβίζει η τουρκική απειλή. Αυτή τη στιγμή μία τουρκική λίρα αξίζει 6 δολάρια όταν πριν από 4 χρόνια άξιζε 3. 

Αντίστοιχα το ευρώ είναι 6,5 φορές μεγαλύτερο από μία τουρκική λίρα. 

Καλώς ή κακώς, η Τουρκία εξωτερικεύει την αδυναμία της ποντάροντας το πατριωτικό συναίσθημα. Μπορεί και η Ελλάδα να μην είναι στα καλά της στην οικονομία, αλλά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για την Τουρκία. Ήδη πολλές επιχειρήσεις εκεί ζορίζονται άσχημα γιατί έχουν πάρει δάνεια σε ευρώ ή δολάρια. Μέχρι και έμποροι που εισάγουν προϊόντα φοβούνται αυτές τις ημέρες να κάνουν παραγγελίες μήπως βρεθούν αντιμέτωποι με υποτίμηση, εξέλιξη που θα τους φέρει μεγάλες ζημιές. 

Κανονικά αυτή την περίοδο μας συμφέρει η αδιαφορία. Με τόσα μέτωπα ανοικτά με την οικονομία να μην πηγαίνει καλά, ο χρόνος είναι ο καλύτερός μας σύμμαχος. Αρκεί και εμείς να τον εκμεταλλευτούμε και να βελτιωθούμε αντί να χειροτερεύσουμε. Τι να πρωτοκοιτάξει ο Ερντογάν; Τη Συρία με τη Ρωσία να είναι έτοιμη, με τη Λιβύη, όπου οι δυνάμεις του Χαφτάρ βομβάρδισαν τουρκικό πλοίο και λένε ότι κατέρριψαν αεροσκάφη, ή με την οικονομία του και τους ίδιους τους Τούρκους να βάζουν κάτω από τα στρώματα δολάρια και ευρώ; 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *