σχολεία

«Τώρα που άνοιξαν τα σχολεία, θα πάρουμε… μαθήματα οι μεγάλοι!»

Shares

Άνοιξαν και τα δημοτικά αλλά και τα νηπιαγωγεία και πλέον η επιστροφή στη νέα κανονικότητα είναι πιο ολοκληρωμένη. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Βλέποντας τον κόσμο και πως κινείται, για να σας πω την αλήθεια το ήθελα το άνοιγμα των σχολείων για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών. 

Και οφείλω να πω πως τα παιδιά γύρισαν σπίτι ενθουσιασμένα, αλλά πήγαν και ενθουσιασμένα. Τουλάχιστον αυτά που είδα εγώ…

Θα πω όμως πως ήταν και ένα καλό μάθημα για τα ίδια τα παιδιά, αφού όπως είδα σε αρκετά σχολεία της πόλη μας, το εκπαιδευτικό προσωπικό έκανε εξαιρετική δουλειά. 

Λιγότερα παιδιά στις τάξεις, με αποστάσεις τα θρανία και με περιορισμούς το διάλειμμα. 

Σε συγκεκριμένο χώρο ο οποίος προσδιοριζόταν με γραμμές από κιμωλία, έπαιζαν τα παιδιά και πήραν ένα καλό μάθημα το οποίο μπορεί να μεταφέρουν και στους μεγαλύτερους αν τους δουν να… παρασύρονται.

Γιατί ξέρετε πως τα παιδιά ακούν τους δασκάλους τους και αυτά που τους μαθαίνουν τα μεταφέρουν στο σπίτι. Αυτή την εκπαίδευση τη χρειάζονται όλοι. 

Ο ενθουσιασμός των παιδιών, ήταν διάχυτος. Έσμιξαν ξανά οι παρέες, ή ένα μέρος αυτών, επέστρεψαν στα θρανία και μαθαίνουν και πάλι γράμματα.

Μαθαίνουν βέβαια και πώς να συμπεριφέρονται στην κοινωνία, να καθαρίζουν συχνά τα χέρια τους, να αποφεύγουν τις χειραψίες και τις αγκαλιές. 

Κάτι που δυστυχώς δεν είδα στη βόλτα μου στις καφετέριες

Ο ιός είναι ακόμα εδώ και οφείλουμε να είμαστε ακόμα προσεκτικοί. Δεν πέρασε με την άρση των περιορισμών. 

Πιστεύω πως οι μικροί μας φίλοι, έλαβαν το μήνυμα από τους δασκάλους τους και θα το μεταφέρουν στους μεγαλύτερους. 

Οι εκπαιδευτικοί έκαναν το καθήκον τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Ελπίζω να τους μάθουν και άλλα χρήσιμα πράγματα, όπως οδήγηση με κράνος, πέρασμα του δρόμου μόνο από διαβάσεις, υπεύθυνη κολύμβηση και πολλά ακόμα, που ίσως στα σπίτια μας δεν τα διδάσκουμε στα παιδιά μας

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *