σπιζαετός

Καρέ-καρέ από τον Ψηλορείτη: Η επίθεση ενός σπιζαετού σε σμήνος από γλάρους! | ΦΩΤΟ

Shares

Πολλά μπορούν να δουν τα μάτια σου σαν αποφασίσεις να κάνεις μια εξόρμηση στον Ψηλορείτη

Πέρα από το φυσικό κάλλος, η πανίδα της περιοχής είναι τόσο πλούσια που καθημερινά δημιουργεί, σβήνει και ξανασυνθέτει από την αρχή ολάκερες εικόνες.

Μία από αυτές, είχε την τύχη να καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό, ο Φώτης Σαμαριτάκης, ο οποίος μοιράστηκε την επίθεση ενός σπιζαετού σε ένα σμήνος από γλάρους.

Πέρα από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στην φεϊσμπουκική ομάδα ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – CRETE’S BIODIVERSITY, ο . Σμαριτάκης φροντίζει με τη γλαφυρότητα των λέξεών του να μας βάλει ακόμη περισσότερο στο κλίμα του σκηνικού…

 

Διαβάστε το σχετικό κείμενο και δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

1. Δύο καλοί φίλοι κατέβηκαν από Αθήνα και τρεις Χανιώτες τους παραλάβαμε για μία ημερήσια εκδρομή στο κεντρικό Ρέθυμνο.

Όλοι με το ίδιο πάθος και αγάπη για τα πτηνά.Ο καιρός πολύ καλός ,χωρίς σύννεφα, που μας επέτρεπε να θαυμάσουμε το μεγαλείο του χιονισμένου Ψηλορείτη.

 

2.Ετοιμάσαμε φωτογραφικές μηχανές και κυάλια και καθίσαμε υπομονετικά να περιμένουμε τα πουλιά να περάσουν από κοντά μας.

Πολύ ωραία εικόνα οι εκατοντάδες γλάροι να πετούν όλοι μαζί σαν μία γροθιά μπροστά από το βουνό. Υπάρχει λόγος βέβαια που βρίσκονται σε αυτό το σημείο.

Υπάρχει ένας ΧΥΤΑ και όπως γνωρίζουμε είναι παμφάγα πτηνά και σίγουρα είναι προτιμότερη μία “εύκολη” τροφή.

 

3.Ξαφνικά ακούμε τα κοράκια και τους γλάρους να κάνουν σαν δαιμονισμένα.Κάτι τα αναστάτωσε αλλά πολύ δύσκολο να διακρίνεις το λόγο ανάμεσα σε εκατοντάδες πουλιά.

Μέχρι που ξεπροβάλλει ένα αρπακτικό.

Πρόκειται σύμφωνα με τους ειδικούς της παρέας για ένα ανήλικο, 1ου χειμώνα, Σπιζαετό (Aquila fasciata-Bonelli’s Eagle), το οποίο είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού.

 

4. Ο Σπιζαετός βέβαια δεν ήρθε για να κάνει “δημόσιες σχέσεις” κάτι που καταλάβαμε όλοι μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.Τον είδαμε να κάνει πίσω τα φτερά του και να βουτάει με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Το κυνήγι είχε μόλις ξεκινήσει.

Ανάμεσα σε τόσους γλάρους, κατάφερε να εντοπίσει ίσως τον πιο αδύναμο και με ορμή έπεσε πάνω του και τον γράπωσε με τα δυνατά του νύχια

 

5.Κρατώντας το γλάρο γερά,συνεχίζει να κατεβαίνει προς ένα ασφαλές σημείο για να μπορέσει να τραφεί με την ησυχία του.

Ο γλάρος μάταια φωνάζει.

Λίγη δύναμη του έχει απομείνει και προσπαθεί χτυπώντας τα φτερά του να γλιτώσει.

Shares

1 comment

  1. Pingback: Κρήτη: Προστατεύουν το φυτό που ευδοκιμεί μόνο στον Ψηλορείτη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *