Το ψάρι που ευθύνεται για επιθέσεις σε λουόμενους στη Μεσόγειο | ΦΩΤΟ

Shares

Ειδικοί έλυσαν το μυστήριο με δαγκώματα ψαριού που προκαλούσαν ακόμη και αιμορραγία σε λουόμενους σε παραλίες της Γαλλίας, στη Μεσόγειο, έπειτα από αρκετές αναφορές για τέτοιες επιθέσεις.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν στην Ωντ και στην Κυανή Ακτή όπου λουόμενοι δέχτηκαν μυστηριώδη δαγκώματα σε πόδια και πατούσες! Σύμφωνα με το nicematin.com, τουλάχιστον τέσσερα άτομα αιμορράγησαν ενώ περπατούσαν στα ρηχά, κοντά στην ακτή!

Όπως διαπιστώθηκε τελικά από ειδικούς που επικαλέστηκε το France 3, πίσω από τις επιθέσεις βρισκόταν το λεγόμενο «γουρουνόψαρο»

 

Γουρουνόψαρο

Γνωστό κι ως βαλιστής, το γουρουνόψαρο διαθέτει πολύ δυνατά δόντια.

Όπως εξήγησε ο ειδικός στη βιοποικιλότητα, Pascal Romans, πρόκειται για ένα περίεργο ψάρι.

Το γουρουνόψαρο ή βαλιστής είναι η κοινή ονομασία στα ελληνικά του ψαριού balistes capriscus, που ζει σε υφάλους και βραχώδη μέρη της θάλασσας. Η κοινή ονομασία του πιθανότατα οφείλεται στον ήχο που βγάζει και μοιάζει με γρύλισμα χοίρου όταν εξέρχεται από το νερό.Δεν διαθέτει λέπια αλλά το σώμα του καλύπτεται από σκληρό δέρμα. Διαθέτει λευκή σάρκα και είναι ψάρι βρώσιμο. Χαρακτηριστικά είναι τα πολύ δυνατά δόντια που διαθέτει. Το συγκεκριμένο ψάρι συναντάται σε διάφορες ζεστές θάλασσες: στον Δυτικό Ατλαντικό από τη Νέα Σκωτία μέχρι την Αργεντινή, στον Ανατολικό Ατλαντικό, στη Μεσόγειο και στη Δυτική ακτή της Αφρικής.

 

Πηγή: newsbomb

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *